{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vaša(r) ideja: Pogledajte govore Imamovića, Halilovića, Ramadana i Tatića

28.5.2013. u 11:41
123
1
Vaša(r) ideja: Pogledajte govore Imamovića, Halilovića, Ramadana i Tatića
123
Vaša(r) ideja: Pogledajte govore Imamovića, Halilovića, Ramadana i Tatića
Prošlog mjeseca je u Sarajevu održan prvi Vaša(r) ideja na kojem su učestvovali Damir Imamović, Ivan Ramadan, Jasminko Halilović i Kasim Tatić, a njihova predavanja možete pogledati i na našem portalu.
Oni su u svojim dvadesetominutnim izlaganjima govorili o potpuno različitim temama koje objedinjuje jedan cilj: inspirisati mlade na konstruktivnije i odgovornije djelovanje prema sebi i okolini.

Vaša(r) ideja je projekt koji okuplja uspješne ljude iz različitih oblasti pred koje je postavljen zahtjevan zadatak.

"U svom dvadesetominutnom izlaganju predavači trebaju da poduče mlade o određenoj temi koja se tiče njihove profesije ili podijele inovativnu ideju s njima a da pritom budu iznimno interesantni kako bi ih zadržali u sali Kamernog tetra 55 i saslušali ih u cjelosti, te ponukali da razmisle o svojim budućim životima, ohrabre i inspirišu kako bi pozitivnije mislili i djelovali u budućnosti", šaljivo kaže Adila Salibašić, predsjednica Udruženja PLUS naglašavajući da to uopće nije jednostavno.

Kreiran po uzoru na ted.tv Vaša(r) ideja je jedinstven na ovim prostorima i predstavlja kuću znanja koja bi mogla postati temeljni izvor kvalitetnih inovativnih informacija iz oblasti nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja i dr. a koje nisu obuhvaćene redovnim nastavnim planovima i programima. Kolika je potreba bh. društva za ovakvim vidom edukacije koja prijeti da postane zabavna pokazuje i veliko interesovanje javnosti za prvu konferenciju. Projekt Vaša(r) ideja se realizira u saradnji sa Kamernim teatrom 55, Mrežom vijeća učenika KS i studentskom organizacijom AIESEC.

Govoreći o sistemu obrazovanja u našoj zemlji, prof. Salibašić ukazuje da se stanje među mladima u bh. društvu ne razlikuje puno od ostatka svijeta jer je općepoznato da mladi danas nerijetko ne vide svrhu edukacije zato što ona više ne nudi benefite koje su uživale starije generacije (posao, bolji život i sl.) čemu je razlog činjenica da su obrazovni sistemi dizajnirani za potrebe drugog vremena i filozofije, tačnije 18. i 19. stoljeće. Stoga sumnjaju u kvalitet, nerijetko pribjegavaju plagiranju kako bi u što kraćem roku i bez puno truda došli do diploma koje društvo od njih očekuje da imaju. Negdje na tom putu, dozvolili smo da se njihova želja za otkrivanjem novih znanja i usvajanje vještina ugasi.

"Naša istinska želja je ukazati mladima, ali i onima nešto starijim da se i u BiH, ovakvoj kakva jeste mogu postići respektabilni rezultati, uz samo malo više truda i rada", poručuju iz Udruženja PLUS.

Ukoliko su vas uspjeli zainteresovati onda svakako posjetite drugu konferenciju Vaša(r) ideja koje će se realizovati 06. juna u 19:00 sati u Kamernom tetru 55. Ulaz je slobodan, a potrebno je samo rezervisati mjesto na mail adresu: [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: