{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vaša(r) ideja u Kamernom teatru 55 11. aprila

9.4.2013. u 08:47
73
0
Vaša(r) ideja u Kamernom teatru 55 11. aprila
73
Vaša(r) ideja u Kamernom teatru 55 11. aprila
Prva konferencija Udruženja za kreativno učenje – PLUS pod nazivom Vaša(r) ideja će se realizirati u sarajevskom Kamernom teatru 55, 11 aprila. u 19 sati.
Riječ je o još jednom inovativnom projektu Udruženja PLUS, osmišljenog da kroz neformalno obrazovanje pomogne mladima u kreiranju pozitivnih stavova o cjeloživotnom učenju, potakne mlade na kritičko razmišljanje i pozitivno djelovanje na svoju okolinu. Projekt Vaša(r) ideja se realizira u saradnji sa Kamernim teatrom 55, Mrežom vijeća učenika KS i studentskom organizacijom AIESEC.

"Naše istinsko uvjerenje da se život jedne zajednice može značajno unaprijediti kontinuiranim širenjem pozitivnih ideja i iskustava kao vid inspiracije za širu javnost je bazirano na naučnim i ličnim spoznajama. Stoga nam je želja kreirati po uzoru na ted.tv jedinstvenu na ovim prostorima kuću znanja koja bi bila temeljni izvor kvalitetnih inovativnih informacija iz oblasti nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja i dr. a koje nisu obuhvaćene redovnim nastavnim planovima i programima. Svjesni da usljed velikih i brzih promjena na tržištu rada temelj obrazovanja treba biti razvijanje vještina cjeloživotnog učenja, Vaša(r) ideja ima za cilj podići svjesnost o bitnosti stalne edukacije i motivirati prvenstveno srednjoškolce i studente u BiH, kao i stariju populaciju na konstruktivnije i odgovornije djelovanje prema sebi i svojoj okolini", istakli su iz Udruženja PLUS.

Naveli su da su temelj uspjeha konferencije kvalitetne, aktuelne i zanimljive teme, kao i interesantni govornici koji su u svom dosadašnjem radu postigli značajne rezultate.

"Kao takvi, govornici će svojim autoritetom, inovativnošću i zanimljivošću izlaganja postati uzor mladima i ponukati ih na samounapređenje", naveli su u saopćenju.

Gosti prve konferencije projekta Vaša(r) ideja su prof. dr. Kasim Tatić (profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu), Damir Imamović (muzičar), Ivan Ramadan (filmski animator) i Jasminko Halilović (autor knjige Djetinjstvo u ratu).

Projekt Vaša(r) ideja realizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, dok je medijski pokrovitelj web portal Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: