{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH u četvrtak

F
2.2.2015. u 15:38
1
3
Vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH u četvrtak
1
Vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH u četvrtak
Na sjednici Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH danas je odlučeno da se u četvrtak, 5. februara, održe vanredne sjednice Doma naroda i Predstavničkog doma - kazao je Feni potpredsjedavajući Predstavničkog doma Saša Mitrović.
Dom naroda trebao bi na vanrednom zasjedanju da potvrdi kandidatsku listu za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.

"Lista će sutra biti potpisana i upućena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH", najavio je Mitrović.

Kandidat za predsjednika Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda je Marinko Čavara iz HDZ-a BiH, kandidatkinja za potpredsjednicu FBiH iz reda bošnjačkog naroda je Melika Mahmutbegović iz SDA i kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda je Milan Dunović iz Demokratske fronte.

Također, u četvrtak očekuje se da Predstavnički dom potvrdi odluke o privremenom finansiranju vanbudžetskih korisnika (Federalnog zavoda PIO, Zavoda za zapošljavanje i Zavoda za zdravstveno osiguranje/reosiguranje) za prva tri mjeseca ove godine, koje je već potvrdio Dom naroda.

Zakon o suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije, čija se primjena treba prolongirati s izmjenama tog zakona, bit će, kako kaže Mitrović, prva tačka na dnevnom redu naredne redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: