{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas izjašnjavanje o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH

F
9.2.2015. u 08:25
11
5
Danas izjašnjavanje o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH
11
Danas izjašnjavanje o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH
Parlament FBiH (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Na sjednicama Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas se očekuje potvrđivanje imenovanja predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH.
Centralna izborna komisija (CIK) BiH prošle sedmice ovjerila je kandidatske liste predlagača Kluba delegata bošnjačkog naroda, Kluba delegata hrvatskog naroda i pet delegata Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Za predsjednika Federacije BiH kandidiran je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a za dvojicu potpredsjednika Melika Mahmutbegović iz SDA i Milan Dunović iz Demokratske fronte.

U petak je istekao rok za žalbe na odluku CIKBiH, koje su se mogle podnijeti Apelacionom odjelu Suda BiH.

"Nakon okončanja izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH trebali bi početi dogovori šefova vladajućih stranaka u FBiH, SDA, HDZ-a BiH i Demokratske fronte, o formiranju postizbornog saziva Federalne vlade", izjavio je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Saša Mitrović za Fenu.

Također, danas bi Predstavnički dom Parlamenta FBiH trebao usvojiti odluke o privremenom finansiranju vanbudžetskih korisnika (Federalni zavod PIO, Zavod za zapošljavanje i Zavod za zdravstveno osiguranje/reosiguranje) za prva tri mjeseca ove godine, koje je već potvrdio Dom naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: