Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lopovi i bagra
Mafija.
Mrs stoko lopovska
Problem je u:ako svatko ne moze platiti advokata, koji mu je potreban. on se isplacuje iz drugih izvora.mora se samozadovoljstvo pojedinih advokata uskrati.Ako se advokati dogovore izmedju sebe licno, uracunaju njihov honorar nece biti manji od 50 KM pa nadalje na satu. Malo tko to moze financiski izdrzati.U Australiji se advokati placaju sa 10% vrijednosti samo ako dobiju parnicu.To je dobar razlog da se dvokati potrude.
U tu komoru sad plin pustit
Svaka čast advokatima koji su stari preko 50 godina a ovima ispod, čast izuzecima, ne bi otišao ni da mi daju popust. Totalni haos je u toj branši, Advokatom se postaje''sad pa sad''.
Iskreno, istina je negdje na sredini. Prije 1-2 godine odem do advokatice da mi napravi prigovor na prvostepeno rješenje Ministarstva branitelja, kaže moram se upoznati sa predmetom. Naravno, razumijem vas potpuno ali kojiko je to? Kaže ko s nokta 1.800 KM. Reko, molim !!!
Rijetko koja zemlja isplaćuje penzije iz budžeta. Drugim riječima došao je kraj samo se još o tome ne priča dok se budžet puni iz pomoći. Ali vojska policija i državna služba će dobiti manje.
@Gelecek Ovaj minus je sigurno došao iz Slovenije koji ne vjeruje da se penzije mogu isplaćivati iz budžeta države.
Pokušaj da advokati sami sebi odredjuju naknade i da se isključi Ministarstvo pravde. Gamad.
Kako je mocna lobisticka organizacija ova Advokatska komora - ko kad pravnici i advokati znaju sve u zakonu, svaku rupu koje zakoni imaju, jer su ih pisali na kraju krajeva kao strucna lica angazovana sa strane od ministarstava. Sta mislite da neki ministar zna sta predlaze ili potpisuje. Isto kao i notari, koji su jako uvezani. Napravili notari sebi sistem krajem 1990-tih po 20.000 KM plate mjesecno imaju
Gamad koja trazi rupu u zakonu kako bi izvukli klijenta, bez obzira na to sta je uradio. Ili, ako vec nema rupe u zakonu na koju bi se pozvali, onda slijedi advokatima omiljena mjera, priznanje uz nagodbu. Sve strane budu podmijerene, a advokatu kapne lijepa lova u dzep. Jos da belaj bude veci, sve to mi placamo, jer svi, cak i tajkuni, se izjasnjavaju da nemaju love za advokata, pa ga dobiju po sluzbenoj duznosti.