BiH
5

Vahid Alagić: Vrijeme će pokazati zašto su me suspendovali u SIPA-i

Piše: N. J.
Načelnik Odjela za zaštitu svjedoka u SIPA-i Vahid Alagić potvrdio je za Klix.ba da je privremeno suspendovan sa ove pozicije.

Iz SIPA-e je danas saopćeno kako im je Tužilaštvo BiH dostavilo naredbu o provođenju istrage protiv V. A. zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj ili ovlaštenja u predmetu Interni oglas za unapređenje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 7. oktobra 2011. godine. Direktor SIPA-e Goran Zubac privremeno je suspendovao Alagića do okončanja krivične istrage ili krivičnog postupka, dodali su iz ove policijske agencije.

"Tačno je to što su naveli, da sam iz tih razloga privremeno suspendovan. Ne želim davati bilo kakve komentare, osim da postoje policija i sud koji će utvrditi šta je u svemu istina", rekao je Alagić za Klix.ba.

U pojedinim medijima su se pojavile informacije da je suspenzija Alagića nastavak odmazde prema neistomišljenicima i Bošnjacima u SIPA-i. Navodi se i kako je prije suspenzije Alagića Zubac na meti imao Mirsada Vilića, komandanta Specijalne jedinice SIPA-e, kojeg je želio diskreditovati. Ipak, Vilić je na kraju, kako se navodi, izašao kao pobjednik jer je imenovan za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

"Ne želim ulaziti u takve sfere jer sam u nezahvalnoj poziciji. Mogu samo reći da će vrijeme pokazati zašto mi se sve ovo dešava", kratko je kazao Alagić.