{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić

F
4.6.2014. u 13:16
0
4
Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić
0
Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) naredbu o provođenju istrage protiv policijskog službenika SIPA-e Vahida Alagića, načelnika Odjela za zaštitu svjedoka, zbog postojanja osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u predmetu Interni oglas za unapređenje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 7. oktobra 2011. godine.
Iz predmetne naredbe proizilazi pravni osnov koji nalaže Odjelu za unutrašnju kontrolu SIPA-e da svojim zahtjevom inicira pokretanje disciplinskog postupka pred Disciplinskom komisijom za pokretanje i vođenje disciplinskog postupka protiv policijskih službenika.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, postupajući po zahtjevu Odjela za unutrašnju kontrolu, Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak protiv policijskog službenika V.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti - ”ponašanje koje narušava ugled policijskog organa”.

Uzimajući u obzir prirodu povrede službene dužnosti, odnosno krivično djelo koje se imenovanom stavlja na teret i okolnosti pod kojima je krivično djelo učinjeno, kao i poziciju koju imenovani obavlja, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu donio je 3. juna Rješenje kojim se policijski službenik V.A. privremeno suspendira iz Agencije, počev od 3. juna, do okončanja krivične istrage ili do okončanja krivičnog postupka.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: