{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić

F
4.6.2014. u 13:16
0
4
Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić
0
Suspendovan načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) naredbu o provođenju istrage protiv policijskog službenika SIPA-e Vahida Alagića, načelnika Odjela za zaštitu svjedoka, zbog postojanja osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u predmetu Interni oglas za unapređenje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 7. oktobra 2011. godine.
Iz predmetne naredbe proizilazi pravni osnov koji nalaže Odjelu za unutrašnju kontrolu SIPA-e da svojim zahtjevom inicira pokretanje disciplinskog postupka pred Disciplinskom komisijom za pokretanje i vođenje disciplinskog postupka protiv policijskih službenika.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, postupajući po zahtjevu Odjela za unutrašnju kontrolu, Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak protiv policijskog službenika V.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti - ”ponašanje koje narušava ugled policijskog organa”.

Uzimajući u obzir prirodu povrede službene dužnosti, odnosno krivično djelo koje se imenovanom stavlja na teret i okolnosti pod kojima je krivično djelo učinjeno, kao i poziciju koju imenovani obavlja, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu donio je 3. juna Rješenje kojim se policijski službenik V.A. privremeno suspendira iz Agencije, počev od 3. juna, do okončanja krivične istrage ili do okončanja krivičnog postupka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: