Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bezbel, referendum za kljucna pitanja (probleme je sta je kljucno). A u ovoj zemlji kljucno je da nema kljuceva i da smo u zatvoru od 1991 godine bez sudske presude i bez nade da cemo jednog dana izaci. Ne bih u dobre nemajere ovih momaka sumnjao ali njihove zelje i planovi ostvarivi su samo nda kada na ovom prostoru bude funkcionirala kakva takva vlast sa legitimitetom i legalitetom. Nazalost duga je to prica
Darko zBrkan po profesiji organizator inicijativa koje traju koliko traju donacije za iste. Ublehar!!!
dakle, da ne bude zabune - 30000 potpisa gradjana/ki bilo kojih (nema koga, cega, kako) je potrebno za referendum na kojem se onda odluka donosi natpolovicnom vecinom, dok jedino na pitanja koja su od vitalnog nacionalnog interesa nakon referenduma odluku mora potvrditi i Dom naroda i vuci siti i ovce na broju. A sto se vajnog dodikovog referenduma tice, to pitanje je PROTUUSTAVNO i stoga ne moze uopste biti predmet referenduma - joj, pojedini, ajde malo citajte zakone i ustave pa komentarisite i pravite se pravni eksperti, zivi bili - pa da moze - raspisao bi dodik referendum davno - postoji Zakon o referendumu RS (sluzbeni glasnik RS 4/93) kao i clan 70 tacka 5 i clan 77 Ustava RS koji definisu referendum. A sto se narodne inicijative tice, pa podrska 5000 ljudi za neki zakon ili odluku bi trebala biti dovoljna da skupstina bar glasa o tome - pa ima poslanika koji su u skupstini sa manje glasova, a svaki od njih moze biti predlagac. Dajte, manite se teorija zavjere.
Bosnjaci sta vi raspravljate vi ne znate sta je demokratija. Vi bi dozvolili crno djavolu da upravlja sa vama. A Srbima ne bi dali ni da jedu. Oduzimate nam demokratsko pravo da odlucujemo o svojoj sudbini. Ali cemo ga mi sami sebi dati i mi odosmo svojim putem. A vi zadrzite sebi visokog predstavnika to je vasa stvar.
Kad se vec brinete o etnicitetima, mora li i ovih 30 000 potrebnih za referendum da bude iz svake nacije i iz dva/cetiri entiteta/regije... hehe..
određenu inicijativu skupe 5 000 potpisa, dok je za raspisivanje referenduma potrebno skupiti 30 000 potpisa. ovo je smijesno! a citava poenta je zbog ove gornje recenice. e sad zamisli da to postoji danas, kako bi to koristilo danasnjoj rs i dodi..
ovi momci uvijek rade dobre stvari. treba svi da podrze uvodjenje referenduma u ustav bih da bi onda mogli glasati o ustavnom uredjenju zemlje na referendumu.