{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđeno nekoliko manjih nepravilnosti u hrani u Brčkom

S
10.5.2012. u 20:56
0
1
Utvrđeno nekoliko manjih nepravilnosti u hrani u Brčkom
0
Utvrđeno nekoliko manjih nepravilnosti u hrani u Brčkom
Foto: Ilustracija
Inspektori brčanskog Inspektorata od početka godine kontrolom su utvrdili nekoliko manjih nepravilnosti ispravnosti hrane i predmeta koji se koriste u kontaktu sa namirnicama na području distrikta, potvrdio je danas glavni inspektor brčanskog Inspektorata Zoran Gajić.
"Riječ je o dvije-tri nepravilnosti koje su posljedica nehigijenskog držanja namirnica, a koje su otklonjene nakon pojačane dezinfekcije. Osim toga, pronađen je veći broj konzervi energetskih napitaka sa isteklim rokom upotrebe, kao i stranih proizvoda sa neprevedenom deklaracijom. Svi proizvodi su povučeni iz prodaje", rekao je Gajić.

On je naveo da je prošle godine pronađeno sedam sumnjivih uzoraka sladoleda, ali je, nakon detaljnih analiza u Institutu za utvrđivanje ispravnosti hrane u Banjoj Luci, utvrđeno da su oni ipak zdravstveno ispravni.

Gajić je najavio da će, zbog većeg rizika od mikrobiološke neispravnosti životnih namirnica, u narednom periodu biti pojačana kontrola.

Prema lokalnoj zakonskoj regulativi, za slučajeve biološke i hemijske neispravnosti hrane, ako se pritom ne ispoštuju predložene mjere nadležnih institucija za otklanjanje nepravilnosti, može se izreći kazna od 1.000 maraka ili zabraniti proizvodnja i prodaja takve hrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: