{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeljina: Uručeno 60 rješenja za otklanjanje nedostataka

S
8.5.2012. u 19:50
0
0
Bijeljina: Uručeno 60 rješenja za otklanjanje nedostataka
0
Bijeljina: Uručeno 60 rješenja za otklanjanje nedostataka
Bijeljina
Zdravstveno-sanitarna inspekcija je na području opštine Bijeljina od početka godine uručila 60 rješenja za otklanjanje nedostataka u ugostiteljskim objektima i prodavnicama, rekla je Srni zdravstveno-sanitarni inspektor Radmila Gardašević.
Ona je napomenula da se najveći broj kontrola odnosio na hranu, kontrolu objekata u kojima se hrana proizvodi ili stavlja u promet, i sve ono što može da utiče na neispravnost - od osoblja, opreme, uređaja i uslova skladištenja hrane.

"Za kontrole i analize hrane troši se dosta sredstava. Opština izdvaja 15.000 KM, što je dovoljno samo za laboratorijske preglede i ta sredstva se najviše potroše na mikrobiološke kontrole i uzorkovanje, te pregled voća i povrća na pesticide i herbicide", rekla je Gardaševićeva.

Ona je navela da u proteklom periodu nije bilo znatnijih odstupanja u smislu da je u prometu bila veća količina neispravnih proizvoda, te da je neispravnost utvrđena na mesnim i mliječnim prerađevinama.

"Najčešći problemi prilikom kontrole su higijena objekata, rashladnih uređaja u ljetnom periodu, pretrpanost prostora proizvodima i što osoblje ne posjeduje potvrdu sanitarnih pregleda i radnu odjeću", navela je Gardaševićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu inspekcija vršiti kontrolu sladoleda, brze hrane i ugostiteljskih objekata - restorana i grilova, podsjećajući da su zakonom propisane kazne za neispravnost hrane od 500 KM do 2.000KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: