Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa zar vam je važniji policajac u kučici ili automobilu nego recimo rudari i sl.! To ne smije proči !
ne każe se "proči", nego " proći" i već je prošlo, samo da znaš .
Zašto su policajci zasebna kategorija....šta su bolji oni od učitelja, rudara, ljekara, inzinjera,...sramota svih drugih sindikata
Eto vam taj Zakon. Jeste li svjesni šta donosite, zante li vi da će za buduće penzionere (oni koji se penzionišu poslije usvajanja ovog Zakona) da će penzije biti i do 30% manje u odnosu na sadašnji obračun penzija. Neka vas je sramaota. Gledate interes Međunarodne zajednice. Možete još ovo malo do novih izbora, pa će mo vas skinuti i dovesti na vlast nove snage i nove ljude, a ne vas koji samo sebe gledate.
Koz pantagana in Gana or Gvajana in Bocvana or Bosnana iz d sejm pantagana Pantagana, debela pantagana naoruzana ovlastena za gana pantagana, zivina zajebana neobrazovana, nerafinirana, a ima gana .....
Padaju i jedni i drugi! Moj posteni otac....,maaaaaaa ruke mu se osusile ko im potpise ovo!!
Ne postoji razuman razlog da bilo ko, bude penzijski POVLAŠĆEN. Moraju se otvoriti karte i reči STOP očiglednim lažima i prevarama! Policajac za godinu ima 4 mjeseca benificija, pa može otići u penziju sa 50 godina života i treba ga "izdržavati" 20-30 godina, Aposlutna nepravda, stranke stvaraju povlaštenu, poslupničku kastu. Skupo ćemo platiti ovo bezočno laganje i manipulacije.
Dole SDA, dole HDZ! Vi ste najveće zlo za odvu držvau. Samo uvodite u nekakva prava bez pokrića.
Mogu oni odrediti da im penzije budu i po 3000KM, al ko ce im to za 30god isplacivati, kad u BiH nece ostati ni 50% radno sposobnog stanovnistva.
ljudi, onda im fond formirajte poseban, stop diskriminaciji
j.gebels
Pažnja građana se svjesno usmjerava samo na vrijednost boda. Koja je to ''prevara'' narod će vidjeti kada dobije prvu penziju. Ključno je da je Država sebi stavila ''kamen oko vrata'' silnim pravima koja su priznata bez ikakvog osnova a po zakonima koje su pravile stranke i stranački nepismenjaci i nestručnjaci. Od nerazumnih prava po osnovu povoljnijih uslova, lažnih ( stranačkih ) boraca i lažnih ( stranačkih ) invalida. To je smrtna presuda FOND-u PUIO MIO.
To je uzrokovalo da na najnižoj penziji ( 326 KM ) imamo oko 64 % svih penzionera što nemamo ni u jednoj državi na svijetu.Naime najniža penzija je na ovakav način ustanovljena da bi se u nju uveli penzioneri i sa 40 ili 45, 50 godina života i sa penzijskim stažom od 15, 18, 23, 26, 31, 33, ili 38 godina staža. Bez ikakve gradacije ili razlike. a njihove pare su poejli ''stranački penzioneri'', svih stranaka naravno.
Moj post je ''pod maskom'' , cenzurisan i ne može se lajkati , I ne samo ova.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja bi podržao policajce jer će usvajanje njihovog prijedloga dovesti do urušavanja penzionog fonda.I ovako imamo mnoge mlade penzionere sa preko 1000 km penzije pa sad svi buđetski paraziti hoće to isto
ne kaže se "buđetski", nego " budžetski" i imat će ljudi penzijetine nek se sve uruši.
@vucibatiner Imat će qurčinu kad se sve sruši
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Opet će vas Fadil, Bakir i ovaj Rapa preveslat . . . ? ? ? Obećanje je uvijek bilo ludom radovanje, a k tomu u prilog ide i činjenica da ovo još nije izglasano i samim time visi u zraku - visi opasno . . . ! ! !
ispravno napisano, bravo Tarik
Trebaju svi izaci na proteste. Kako je to normalno da policajac ima platu 1500 a penziju 1000KM, a profesor matematike u srednjoj skoli penziju 600KM. Treba i ljudima iz privatnog sektora, koji hrani i te policajce, dati 1000KM penziju. Al hajd, ionako ce BiH propasti, jer ce svi osim SDA uhljeba otici.
ko ti je ti slagao plata policajca je 700 km u zdk
Opaaa MiLIcAjAcA puno ovdje vcr na Klixu heheheh vidiii minus sta ti dadose??? jbteee ima ih heheh
Debeli kladionicari ce da budu povlasteni sto su cijelog radnog vijeka uzimali mito te ce da galas daju vladajucima.