{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena rezolucija o proglašenju 31. maja Danom bijelih traka u državi Michigan

F
FENA
28.5.2015. u 08:44
214
Usvojena rezolucija o proglašenju 31. maja Danom bijelih traka u državi Michigan
214
Usvojena rezolucija o proglašenju 31. maja Danom bijelih traka u državi Michigan
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) pozdravio je usvajanje rezolucije u Predstavničkom domu savezne države Michigan o proglašenju 31. maja Danom bijelih traka u toj državi.
Predsjednik KBSA Hamdija Čustović zahvalio je članovima ovog doma na njihovoj podršci Bosni i Hercegovini i američkim Bošnjacima u državi Michigan koji 31. maja obilježavaju 23. godišnjice kada su srpske vlasti u Prijedoru izdale naredbu svim nesrbima za označavanje svojih kuća bijelim zastavama ili čaršavima te da nose bijelu traku ako izlaze iz kuća.

Bošnjački aktivista iz Grand Rapidsa Sanel Fazlić, koji je preživio strahote u Kozarcu, kazao je da ima privilegiju da živi u državi koja prepoznaje važnost istinskih sjećanja na žrtve genocida u Prijedoru i na drugim mjestima u BiH koji se dogodio prije samo dva desetljeća u srcu Europe.

Bivši predsjednik KBSA Haris Alibašić, koji je i inicijator rezolucije u državi Michigan, izjavio je da je ovo jedan važan gest države Michigan prema porodicama čiji su životi pogođeni strahotama rata u BiH.

"Rezolucija nas podsjeća na tragediju rata i najgori zločin počinjen u Evropi od Holokausta te šta se desi kada netrpeljivosti, mržnja i zlo prevladaju. Užasi genocida bilo gdje u svijetu se nikada ne smiju zaboraviti", poručio je Alibašić, saopćeno je iz KBSA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: