Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon da je i ovaj zakon usvojen,ali...ja ću komentirati postavljanjem par pitanja,pa ako mi netko može odgovoriti da mi na njih odgovori! Zanima me gdje,kad,kome i kako mogu prijaviti diskriminaciju il\' to ide privatnom tužbom?Dali netko pruža pravnu pomoć u vezi diskriminacije u BiH? Unaprijed zahvaljujem!!!
Zakon je usvojen, ali NIJE ispunjen uslov za liberalizaciju viznog rezima jer se nasa Parlamentarna skupstina oglusila od EU i njene direktive cak i kad se ona direktno obratila Parlamentarnoj skupstini kako bi na vrijeme dala priliku nasim poslanicima da urade ispravnu stvar. Sad imamo zakon, ali on ne ispunjava uslov.
e sad bi se trebao odrzati queer festival paralelno sa sff-om pa da vidimo ko bi se drznuo da moralno podrzi a kamo li da priblizno jednako finansira queer kao sff. ovdje najbolje prolaze festivali svega sto pociva na lazima, ostalo je nadgradnja
Je li moguće sada na osnovu ovog zakona retroaktivno pokrenuti pitanje odgovornosti pojedinih bošnjačkih političara i vjerskih institucija za odgovornost povodom nasilja na prošlogodišnjem Queer festivalu u Sarajevu?
NEsto se brzo ovi uvjeti ispunjavaju... cekam samo memenat da vam MMF zavrne pipu.... a vama preporuka... kao japanci grupni harakiri + kamikaze sa ove zgrade pored zastava u koju se zaklinjaste... dzelat je malo da vam sudi.. steta da prlja ruke koji ste vi idioti.. Diskriminacija DOLE! (samo sto su firme pune ovih sistema po privatnim arsinima) FUJ!