Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dva entiteta, dva parlamenta, neke parlamentarne skupštine, 10 kantona, 15 predsjedavajućih, 185 savjetnika, 230 komisija, 120 ministara, 100 komisija, 305 vozača, 76 kurira, 170 kafekuharica...da je Japan propo bi.
Vise politicara nego obicnih ljudi
Tri entiteta jer Brcko Distrikt je kao entitet za sebe
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A lova uredno ide
@Masha tvoja izjava je netacna.SBB je znala za lopovluk pa su usli u koaliciju sa SDA-om.SBB je igrao veliku ulogu zbog smjene Vlade u Sarajevu.Tu je napravio najvecu gresku, nadajuci se, da ce im sarajlije pljeskati za ucinjenu uslugu SDA-u.Da je SBB, ovdje mislim i na DF ostali na svojim principima, mozda bi nesto postalo od njih.Opozicija ima mnogo dobrih stvari u sebi.Sjediniti sva dobra u jedno, ne vidim u tome problem nakon izbora.
Izgleda da nazalost pocinje neminovno,pucaju svi savovi cak i oni taldjiski,na pragu smo raspada po svim osnovama ove nakaradne drzave. Ko zna mozda to donese i neko dobro pa iz ovog izroni drzava u pravom smislu te rijeci
Sve je to vec vidjeno jod nas .. jedni se upiru na sve nacine da udju u vlast, drugi da udju a da budu opozicija poziciji ili samom sebi, trecima je cilj da dobiju mandat, kako nebitno, kompenz. I sl.i onda prezivanje 4 godine.. itd itd
Radoncic je jedini koji se nije sakrio kada je nastupilo tesko doba, dok su svi politicari bili skriveni u rupama i provodili kupovinu malina respiratora. Covjek svakako svojim potezima uvijek dokazuje da u politici nije zarad licnog interesa kao drugi politicari.
Radončić je pokazao ko je u vlasti iz koristi, a ko zbog naroda. Ostavku niko ne bi podnio, da nema svijest i razvijenu strategiju.
Treba nam nova stranka koja je iskrena i postena i koja ce raditi sve transparentno i u korist naroda a ne za sebe. Ovo vise nema nikakvog smisla ovih nesposobnih ljudi. Pa zar nema niko posten, moralan, da bi nas digo malo, imamo sve resurse da budemo uspjesna zemlja.
Korona na izmaku,vlast poljuljana,opozicija rasijana (oduvijek),sjedimo po kafanama,kukakmo kako je država odron...Lijepo se vratit' u normalu,zar ne?
SBB nikad nije i nikad nece slijepo podrzavati lopovluk, kriminal i sl od bilo kojeg koalicionog partnera. I to je veliki problem SDA-u. Jer oni hoce nekog ko ce stitit, zataskivat i na kraju odgovarati za njihov lopovluk. To SBB nece sebi dozvoliti
Svaki put kad su izbori priča opozicije "Ovako više ne može, narodu je jasno, ovo je haos i raspad sistema" A vlast priča "Sad smo krenuli, hoće da nas pometu. gotovi smo svi ako izgubimo, ovo je pred kijamet tu smo da vas spasimo, odvojit će se,odvojit ćemo se". Znači svaki put prosipanju iz šupljog u prazno ljudi izađu na izbore (I TREBAJU) Izbori se pokradu, prebroje se ranjeni, naprave koalicije i ajmo dalje kao i prije :) Čujemo se za 4 godine :D
@NewFace MI TO VOLIMOOOOOOOOOOOOOOOO OD LJUBAVI NAŠEEEEEEEE NIČEG NEMA SLAĐEEEEE NIČEG NEMAAAAAAAAAAAAAA SLAĐEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ah sta li je neizvjesno. sve ce biti isto...
Još malo i stičem pravo da glasam. Glasat ću za CDU. A ovce u BiH bek i dalje finansiraju čisti kokain za djecu političara. Ljetovanja u Zanzibaru i zimovanja na Alpima. Zamisli kad ti je najveći baja u državi Novalic.
nepismeni novinari, ne piše se "ususret" vec "u susret"
Oćigledno si nepismen. Tako se unas govori/piše na bosanskom.
Proda se i Mirsad. Novi Zeljko spreman da uleti
Pocetak pandemije je pokazao da je za nas najbolji direktorijalni sistem vlasti, da umjesto parlamenata imamo izvrsna vijeca koja su u jedno i parlament i vlada. Nesto kao u CH, da Vijece ministara biramo direktno 20 ministara i zamjenika imenom i prezimenom, koji ima najvise glasova je premijer.. Nema skrivanja iza stranaka, brzo odlucuju ali brzo se i uhapse. Primjenimo na sve nivoe entiteti po 20, kantoni 9-10, opcine gradovi 5 do 7 ljudi. Eto i funkcionalnosti i usteda.
Nikad dok smo zivi se to nece desiti, a mozda ni poslije.
Od sutra se ukida, pranje ruku. Pranje para, ostaje na SNAZI...