Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JA BIH DAO SVU BiH Bosnjacima na 8 godina pa da SVIJET vidi kako izgleda ALZIR/Pakistan usred Europe. Ne zbog naroda Bosnjackog koji cijenim NEGO ZBOG njihovih POLITICARA. 100% bi bilo ovako.
A sto su to npr. hrvatski politicari bolji...skoro jednonacionalna drzava,korupcija svugdje a zemlja prema BND medju poslednjim u EU...
@jasamjatisiti100 OCIGLEDNO da su bolji jer im ne zivotni standard BOLJI, SUDOVI RADE svoj posao puno bolje nego u BiH i da... CLANICA SU EU npr.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
OVO STO SU djeca sastavila ima smisla! CITAJTE CLANAK. Jedno od mogucih rjesenja.
Ovo jedino bošnjačkim nacionalistima ne paše
Ovo sto su djeca sastavila nema nikakvog smisla.Kao da su predlozili Covic i Dodik, prvi hoce tri federalne jedinice, a drugi odlazak stranih sudija tako da moze blokirati sta hoce. Ovo godi samo rusiteljima BIH.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mladi nemaju pojma koliko je složena situacija u BiH. A ovakvi događaji se obilato financiraju novcem koji dolazi preko kojekakvih humanitarnih udruga, a najmanje su to. Političku situaciju i eventualne promjene kreiraju politički pobjednici.
Ukiniti entitete i kantone. "Srbima" i "Hrvatima" dati status nacionalne manjine po uzoru na susjednu Srbiju i Hrvatsku.
A za promjenu, da se razdjemo mirno?
dostdobarkomentar1,...nemoj sebe kontati s drugima,imaš Ustav koji to kaže,u današnju BiH je ušla HZ HB i RS te ovo treće i ne znam kako se zvalo,...ti dobro znaš da to nigdje veze jedno s drugim samo hoćeš da lupaš onako samo da se lupa,..
@herceg o cemu pricas druze? Nuzna je promjena Dejtona i Ustava to vam je receno neki dan. Promjene se ne mogu desiti na stetu najmnogobrojnijeg stanovnista -Bosnjaka. Tako da ce ubrzo doci novi Ustav, vjerovatno RBiH kao gradjanska drzava sa jednim predsjednikom, a onda zivi bili pa vidjeli kako ce se situacija razvijati.
Kako će ovo raspast ko kula od karata...
Da se mi mladji pitamo ovo bi bila Svicarska do sad
Nikakve 3 federalne jedinice tj 3 entiteta i slicno. RBIH sa ekonomskim regijama nekih 4 do 6 gdje vlada demokratija 1 covjek 1 glas. NIJE CUDO STO SAD DOLAZE OVI PRIJEDLOZI KAD JE EU REKLA ZBOGOM KOMUNISTICKOJ ZAOSTAVSTINI ZVANOJ KONSTITUTIVNI NARODI!!
ti bi opet rat
A sta fali federalnim jedinicama? Bez prava na samoopredjeljenje. Zasto imas problem sa tudjim identitetom koji zeli posebno da istakne? Mislis da jedna Belgija moze da ukine Valonce? U BiH dva od tri naroda nemaju bh identitet primarno, ti to njima ne mozes da nametnes pa pucas u prazno, bolie vidi sta mozes izvici iz toga kroz neki kompromis.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Glupost, nikakve nacionalne jedinice samo unikuti entitete i napraviti jos kantona.
Moje misljenje: 1 predsjednik, ali da se bira iz odredjenog naroda, jedne godine Srbin, jedne Bosnjo, jedne Hrvat. Tako nece bit preglasavanja, a pobjedjivali bi nenacionalno orijentisane stranke
nikakva regionalna vece na ni najnizim najnizih nivoa vlasti ne dolazi u obzir.a ideja o troclanoj federaciji gde bi se predsednik jednog od 3 naroda menjao na godinu i 4 meseca.druga dva clana bi imala pravo veta.RS je jedna federalna jedinica a muslimani nece hrv da daju nista a kamoli federalnu jedinicu a takim uredjenjem i ukidanjem kantona fbh godisnje stedi stotinemiliona evra
to nije losa ideja.troclano uredjenje bh sa 3 federalne jedince.RS.sever fbh druga i jug fbh treca.bihac je najbolje ko i brcko proglasiti distriktom.oni su blizi ZG nego sarajevu.drzavni nivo vlasti svesti na sto manje ovlascenja.i drzavna uprava bh je jedna azdaja koja hrani hiljade besposlicara.pa ne moze tako bh napred.ovde se idealizuje CG.zemlja u kojoj posle drzave je najveci poslodavac market voli.to je tuzno
e moja djeco odkada je to slično govorim,a i većina mojih sunarodnjaka,tri fedrealne jedinice jedan predsjednik,ali to ne paše jedino SDA i Muslimanima,jer oni žele još,žele i više pa i sve,e pa ne može,djeca su lijepo skontala što koči BiH,asimetrija i rahitičnost,..djeco samo naprijed uz malu pomoć stručnjaka u definiranju nekih pojmova(narod,pluralizam,građanski i slično),..inače dobra podloga za trajni mir i pravi domaći Ustav,a onda i zastava i himna,..
Ovo kao da je hrvatska mladez predlagala. Kakve tri federalne jedinice, kakvi bakraci...
U te tri federalne jedinice ne bi bilo mjesta za druge po pitanju zaposljavanja o to bi bio nastavak etnickog ciscenja i raseljavanje. Tesko je ovdje podjeliti Bosnu i na ekonomske regije.Hercegovina bi isla od Trebinja preko Mostara do zapadne Hercegovine.Ima neko da je za ekonomske zdrave regije?
Tri federalne jedinice su put u rat balavurdijo.
Bosnjaci su kocnicari bih sa svojim suludim idejama