Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma u ustavu pise da se primjenjuje popis iz 91 dok se ne zavrsi povratak, tako da je jasno kakva ce biti odluka.
UZP na aparatima ...
Ustavni sud će poništiti odluku CIK-a ali ne zbog popisa iz 2013. nego zbog principa 1-1-1 i time će se gordijski čvor još više zapetljati. Slijedi ustavna kriza koja se ne može riješiti osim intervencijom MZ Druga blaža mogućnost je da Ustavni sud prolongira odluku pa da je poništi tek nakon što se Dom naroda popuni prema uputi CIK-a. U tom slučaju će već formirana vlast biti neustavna ali nema veze nije prvi put. I prije je trećina od 17 bilo 5
Mislim da je pogresno napisano, mozda i ja grijesim, ali bas zbog primjene popis iz 2013 koji je neustavana ne primjenjuje se pravilo 1 1 1 , i da iz svakog kantona dolazi po jedan BHS, nego bas suprotno primjenom popisa iz 2013 to je pravilo naruseno i samo vazeci i legalan popis iz 1991 omogucuje ravnopravnost naroda .. a cilj HDZ je da iz kantona pod njihovom vlascu dodje vise zastupnika i da tako neizravno zabetoniraju posljedice etn ciscenja i 3 entitet..
zalba hdz je cista proforma jer znaju da ce preko svojih i ljudi iz snsd oboriti svaki akt u pravosudnim institucijama kao sto su proburali ovo u SIP/CIK.
Sta se tu ima razmatrati. Donesi odluku koja je jasna i gotovo. To su mogli na obicnoj pauzi za ruckom reci. Ne mere kako vlaska i skutorska krmad hoce i tacka.
bakirova ideja o rs je ozbiljna ali jos ozbiljnije i opasnije po mir u bih je ovo sto se desava ovih dana u federaciji...bosnajci vrse drzavni udar i oglusiju se na sva prava hrvata u federaciji....ja vam kazem da ovo ne moze na dobro da se zavrsi....hrvatska drzava i hrvatska vojska imaju pravo da zastite hrvate u federaciji i njihov ustavno pravni poredak....
@HARD_ROCKER ...posalamim ti seku....:)...srbskom salamom
@DrinaSila Vlahinjice uživaju u čistom obrezanom... Provjereno u mnogo prilika...
MA DAJTE, KAKAV CIK??? EVIDENTNO POKRADENI IZBORI I STVORENA KRIZA U BIH, JEDNOM ZA SVAGDA POHAPSIT SVE KOJI SU PREKRSILI ZAKON, DOK TOGA NEBUDE NEMA NI PRAVNE DRZAVE!!!!
bakir je izgubio uporiste u ustavnom sudu...mogli smo ovih dana jasno zakljuciti sta je incko porucio sudijama....2 hrvata 2 srbina i 2 stranca ce da budu u koaliciji od sad u ustavnom sudu.....bakir ima 2 bosnjaka i 1 stranca....samim tim je manjina