|

Ustavni sud RS o zahtjevu Kluba Bošnjaka

Ustavni sud RS o zahtjevu Kluba Bošnjaka
0
S
SRNA
19.1.2011. u 08:04
7
komentara
0

dijeljenja
Ustavni sud RS o zahtjevu Kluba Bošnjaka Ustavni sud RS
Ustavni sud Republike Srpske razmatrat će danas prihvatljivost zahtjeva Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda kojim se osporava izbor Aleksandra Džombića za predsjednika Vlade, potvrđeno je Srni u Ustavnom sudu.
Ukoliko odluči da je zahtjev prihvatljiv, Ustavni sud će ga razmatrati i u roku do mjesec dana je obavezan da donese konačnu odluku.

Na sjednici Vijeća naroda 10. januara Klub Bošnjaka povukao je zahtjev za zaštitu vitalnog nacinalnog interesa na izbor i sastav Vlade RS, ali je ostao pri osporavanju Džombića za premijera.

Predsjednik Ustavnog suda RS Mirko Zovko u izjavi za "Večernje novosti" nije želio da prejudicira da li će zahtjev Kluba Bošnjaka biti prihvaćen.

"Ne mogu da prejudiciram i sada govorim da li će zahtjev Kluba Bošnjaka biti odbačen ili prihvaćen i da li će uopšte ići u meritum. To će se znati poslije sjednice", kaže Zovko.

Prema njegovim riječima, već je poznato da se preduzimaju političke akcije pojedinih stranaka koje žele da dovedu Ustavni sud u zavisnost od raznih pritisaka, a pogotovo preko medija.

Profesor na banjalučkom Pravnom fakultetu Petar Kunić izjavio je da je cijela situacija oko veta Bošnjaka samo nadležnost Srpske i da tu nema nikakave priče da bi Ustavni sud BiH trebao o tome da odlučuje.

"To su pravne akrobacije koje dolaze iz Bošnjačke kuhinje kako bi se blokirala vlast u RS. Ovdje nema priče oko vitalnog interesa jer kako će biti primjer vitalnog interesa izbor premijera RS. Pa, naravno da će tu biti Srbin", rekao je Kunić.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...