Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne moze se vise od dedine penzije zivjeti, moramo ga jos zaposliti.
U Austriji naprimjer penzioneri mogu mjesecno uz svoju penziju mjesecno da zarade 400 eura bez ikakvih dodatnih placanja drzavi,a kod nas ionako male penzije jos bi ljude pljackali,smradovi,jos ti o tome odlucuju idioti koji imaju ogromne place.
Al u Austriji mladi imaju posla i kad penzioneri rade, a kod nas ne mozes mladog zaposliti na neku bolju poziciju dok neko ne ode u penziju, a sad ne mozes ni to jer ga ne mozes istjerati ni kad ode u penziju...
@YUPPIE Ma jok, trebaju penzioneri raditi dok su na nogama, na njima svijet ostaje...
Ovaj dunovic imao nekoliko vrlo uspjesnih apelacija na sudu..
Treba penzionere eutanizirati kako ne bi opterećivali budžet. Dosta je više njihovog javašluka i nerada.
Ma hajde Bgt nek dedo i nana rade do 90, a omladina visi na birou
To malo ovim neradnicima penzija pa sad bi I penziju I platu :)
Mladići i djevojke ionako samo na Instagramu - bolje radi ova stara garda
Kao i u svemu, korist od ove odluke imaju samo oni iz birokratsko- budžetskih ustanova...prava kičma, dobra penzija, još bolja plata i druge nadoknade
Da dajte penzićima senilnim i gluhim da rade a mlade šaljite u njemsčku. Pič vsm mat neustavna ustavno smeće.
bravo! samo ste sada dali da politicari i kada odu u penziju mogu da se bave politikom a da su za to placeni,znaci nema nama rahatluka dok svi ne izumru
Pravo na rad je ustavna kategorija i to je ono što je penzionerima nezakonito bilo oduzeto - to je ustavom zagarantirano pravo koja ne smije biti narušeno. Pitanje zaposlenja odnosno nezaposlenosti ostalih je ekonomska kategorija i ona po prirodi stvari može biti narušena. Tako kaže pravna teorija a bogami i praksa. Sve ostalo je prazna priča.
Bravo!
ovi starci u vladu sad ce primati i penzije i opet raditi na istim mjestima
@dundo123 nije na istim.
Dok vi komentarisete, posudjujete od staraca lovu za cigarete i kaf’cu, igrate kladionisu i pljujete u šlauf od nargile, penzioneri moraju raditi. Sasvim ok za tako neradnicku naciju!
@ubleha01 100%
Ok, slažem se, neka omoguće penzionerima da rade ali pod jednim uslovom, da zabrane rad u državnim institucijama u bilo kojem obliku... Privatno neka rade gdje hoće i za koga hoće. Eto, pošten zakon za sve narode i narodnosti BiH.
kod nas bi "država" htjela da ona (gazde i političari, te državna sudska i policijska birokratija, koje oni postavljaju) mnogo šta odlučuje po mogućnosti pod okriljem zakona ali i mimo zakona o stvarima koje su isključivo lične prirode. tako se međutim najlakše otima iz džepa tih ljudi, iskorištava, ucjenjuje i manipulira njihovim postupcima.
Gledaj ti ovih metuzalema al prave sebi mjesta. Zašto bi političar primao 1500 KM penzije, i ništa ne radio, kad može primati 5000 KM plate i opet ništa ne raditi !? A djecu ćemo u Europu.... Umrijećete gladni, pizda vam materina hohštaplerska !!
@Franjo123 Eto ja kratkovid 😂 Ali stvar je što ti ne čitaš..... Ja govorim kome pogoduje ovakva odluka. A drugo, ti penzioneri što na crno rade - šta inspekcije rade !? Alo - penzioneri rade, a omladina se hvata EU !? Ko će za 20 godina zarađivati te penzije, svako sebi !?