Općina Stari Grad odobrila 27 tezgi
0

Uručeni ključevi novogodišnjih tezgi koje će biti postavljene u Ferhadiji

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Predstavnici nevladinih organizacija "Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija" i "Sarajevo Navigator" su danas Amini Deljković, pomoćnici načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad, uručili ključeve od novogodišnjih tezgi, koje će biti postavljene u ulici Ferhadija.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Općina Stari Grad od samog početka aktivno se uključila u projekt Sarajevo Holliday Market, a izgradnjom novih tezgi Općina u saradnji sa svojim partnerima nastoji riješiti problem bespravnog uzimanja javnih površina“, rekla je Deljković.

Dodala je da ovakva manifestacija, koja se prvi put održava od 15. decembra 2011. do 15. januara, 2012. na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu, građanima i posjetiteljima Sarajeva nudi odličnu priliku za kupovinu prazničnih poklona, a najmlađima zabavu.

"Naša ideja bila je da se uljepšaju novogodišnji dani, a samim tim i stari dio Grada. Ambicije su velike, a ovo je samo početak. Želim da i naša Baščaršija izgleda kao jedan evropski grad“, uručujući ključeve rekao je Nihad Halvo iz NVO za unapređenje poslovanja Baščaršije.

S obzirom na to da se ove godine povećao broj zainteresovanih za zauzimanje javnih površina u novogodišnjim danima, sve tezge, nažalost, neće biti unificirane.

"Služba za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad izdala je rješenja za 27 tezgi koje će se nalaziti u Ferhadiji. Od 27 tezgi, njih 20 će biti jednoobrazne, a sedam će biti kao i prošle godine", rekla je Azra Kurtagić-Hasković, pomoćnica načelnika za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad

Svi zakupci su uz rješenje dobili i obavijest da se na tezgama ne smije dodavati ništa te da moraju sve ostati jednoobrazne.

Nevladina organizacija "Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija" je suorganizator Sarajevo Holliday Marketa.