{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ništa novo u Ferhadiji: Problem sa tezgama kao i svake godine

S
20.12.2011. u 20:59
0
93
Ništa novo u Ferhadiji: Problem sa tezgama kao i svake godine
0
Gradska uprava Sarajevo sutra će sazvati sastanak sa predstavnicima općinskih i kantonalnih inspekcija te ostalim nadležnim sa kojima su imali sastanak i početkom mjeseca, a sve s ciljem da se spriječi ilegalno i nedozvoljeno postavljanje štandova u ulici Ferhadija.
Kako nam je rekao Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, na tom sastanku je dogovoreno da se formira tim koji će nadzirati postavljanje štandova i sankcionisati one koji se ne pridržavaju rješenja koja su im izdata o postavljanju štandova.

"Grad nema nadležnost da bi mogao riješiti taj problem, ali sazvali smo sve, od policije do kantonalnih i općinskih inspekcija, kako bismo napravili tim koji će napokon nadzirati stvari i dovesti do toga da Ferhadija u vrijeme praznika izgleda urbano. Mi smo dali ideju i formirali tim, a na općinama i kantonu je da to realizuju. Tamo su sada postavljeni štandovi s najlonima koji su ruglo", rekao je Kamočaji.

Tim treba raditi u smjenama i to do 22 sata svaki dan. Međutim, neki od postavljenjih štandova u Ferhadiji narušavaju predviđeni izgled te nisu postavljeni u skladu sa rješenjem, što je na inspektorima Općine Stari Grad da sankcionišu.

Kako saznajemo, sinoć su kantonalni inspektori pokušali urgirati da se uklone neodgovarajući štandovi, ali nisu uspjeli. U Općini Stari Grad nam je rečeno da je njihova inspekcija danas u posljepodnevnim satima izašla na teren kako bi se riješio ovaj problem.

"Inspekcija Općine Stari Grad, u skladu sa svojim nadležnostima, kontroliše postavljanje tezgi i to će raditi u kontinuitetu. Prilikom kontrolisanja postavljanja tezgi uočena su određena odstupanja u estetskom smislu izgleda tezgi, kako bi korisnici postigli njihovu funkcionalnost. Zbog nepostojanja uslova za zaštitu robe i samih prodavaca, zakupci su morali pokovati krovove najlonskom folijom kako bi u zimskim uslovima mogli funkcionisati. Inspekcija Općine Stari Grad je sve zakupce upozorila da moraju održavati tezge u urednom stanju te da sve tezge moraju biti jednoobrazne", rekli su iz Službe za inspekcijske poslove Općine Stari Grad.

Nadležni u Službi za inspekcijske poslove u Općini Stari Grad kažu da su na nedavno održanom sastanku u Gradskoj upravi upozorili predstavnike Grada na neadekvatan materijal od kojeg su tezge napravljene i veličinu nadstrešnice te su rekli da su kao takve nefunkcionalne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: