'Želim da ti kažem šta sanjam'
0

Sa Letu štukama, Tifom i Ninom Badrić u Novu godinu

Sarajevo-x.com
Grad Sarajevo je sa svojim partnerima pripremio kvalitetan i vrhunski program dočeka Nove 2012. godine, koji će biti sigurno jedan od najboljih i najatraktivnijih u čitavom regionu, rekao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za pripremu i organizaciju programa Igor Kamočaji na danas održanoj drugoj press konferenciji u Gradskoj upravi.

Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizuju javni doček Nove godine 2012. pod sloganom "Želim da ti kažem šta sanjam".

"Ove godine imamo bolji i sadržajniji program dočeka Nove godine mada se sredstva, koja je Grad Sarajevo zajedno sa partnerima utrošio u ovogodišnji doček, nisu povećavala. Dakle, ostala su na istom nivou kao lani. S tim da moram napomenuti da imamo veliki broj sponzora iz privatnog sektora koji su na različite načine odličili da nam pomognu u organizaciji", istaknuo je Kamočaji.

Dječiji program

Doček Nove godine sastojat će se iz dva dijela, centralnog i dječijeg programa. Dječiji program činit će predstava u produkciji Udruženja "Studio scena", pod nazivom "Veseli čas", a održat će se na tri lokacije: u Međunarodnom centru za djecu i omladinu 24. decembra 2011. u 17 sati, u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad 28. decembra 2011. u 17 sati i u BKC-u 29. decembra 2011. u 17 sati. Predstava je vesela igra akademskih glumaca i djece iz Dječijeg hora "Suncokreti".

I ovog puta Grad će osigurati novogodišnje paketiće za svu prisutnu djecu. Gratis ulaznice će se dijeliti putem medijskih pokrovitelja, a jedan dio bit će podijeljen ustanovama koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja i djeci sa posebnim potrebama. Očekuje se da će dječiji program vidjeti oko 1.500 mališana.

Centralni program

Centralni program i ove godine će biti na platou ispred BBI centra i trajat će od 21.00 do ranih jutarnjih sati.

"Centralni program započet će nastupom mlade grupe Futavci, potom najnagrađivanijeg benda na prostoru bivše države Emir&Frozen Camels, iza njih su Letu štuke, klasični predstavnici sarajevske rock škole sa posebnim izričajem, bend Karne sa svojim osebujnim scenskim nastupom te majstor starijih hitova Tifa&Band.

U Novu 2012. godinu uvest će nas Nina Badrić sa svojim 10-članim bendom, a nakon nje sarajevsku publiku će do ranih jutarnjih sati zabavljati makedonska zvijezda Kiril Džajkovski sa svojim bendom, koji je trenutno najveća atrakcija na muzičkoj sceni jugoistočne Evrope i čije pjesme predstavljaju kombinaciju elektronske i etno muzike", rekao je savjetnik gradonačelnika za kulturu i član IO za pripremu i organizaciju programa Benjamin Isović.

Sarajevo Holiday Market

Maša Durkalić, PR menadžer Sarajevo Holiday Marketa najavila je za danas u 17 sati na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović otvaranje Sarajevo Holiday Marketa, što predstavlja jednu od novina u programu Javnog dočeka Nove 2012. godine.

Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed tako što će svečano upaliti jelku i time inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu. Ova manifestacija trajat će od 15. decembra do 15. januara s ciljem vraćanja prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanja zimske turističke ponude. Sastoji se od tri dijela: sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica, u kojima će se, tokom mjesec dana trajanja Marketa, prodavati suveniri, odjevni predmeti, hrana i piće. Tu je i Sarajevsko pivo Holiday Pub, u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni sadržaj, a treći dio Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa je Dječiji park, u sklopu kojeg će biti postavljen niz sadržaja za najmlađe.

Promocija javnog dočeka Nove 2012. godine u Sarajevu pod nazivom po prvi put u regionu bit će promovirana uz aktivno učešće lokalnih i regionalnih Internet portala, mikro blog alata Twitter i društvene mreže Facebook.