Bosanski kulturni centar Sarajevo
0
Uručene nagrade "Duško Kondor" za građansku hrabrost
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dusko Kondor je bio moj razredni starjesina predivan covjek, nevjerovatne energije i ubi ga Siptar iz Bijeljine...tj onaj za cija se prava profa borio, u veoma teskim ratnim uslovima... nadam se da nagrada ide u prave ruke...
Dusko je bio divan covjek, i moj profesor u Bijeljini. Vozio je jedan prelijepi zeleni mercedes iz sedamdesetih i uzivao u zivotu. Casove je pocianjao sa cuvenom recenicom iz Danteove Bozanstvene komedije \"Segui il tuo corso, e lascia dir le genti.\" Jednom prilikom posle roditeljskog sastanka je govorio \"Djeco, vi ste i dobri, kakvi smo mi (profesori i roditelji)\" :) Ubio ga je jedan Bijeljinski klosar koji je maltretirao njegovu cerku. I njega poznajem kad je kao klinac bio jedan od velikih talenata za boks. Nazalost, svaki grad u BiH i Srbiji ima jos stotine takvih klosara, izdanaka vremena izubljenih vrijednosti u kome se umjesto rijeci obracunava sa bombama, granatama, puskama. Dusko je mozda bio zrtva djecaka koji se odlucio da ne ide u skolu, jer je zivio u drustvu gdje su krimosi (bili) uzor djecacima.
olimijada zlatkova brigada.
e moj Betmene, dok mladi ginu po gradu od pištolja i noževa, ti Kondora uručuješ. jadni smo sa ovakvom gradskom upravom koja uporno tvrdi da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća. Izgleda da je Betmenu jedan veliki kondor u glavi pa je malo polupo lončiće.
ta ce dusko kondor ja mu kroz noge probacivo
Tri ikebane na slici ! Šta ono konkretno rade volio bih da znam osim što izmišljaju šuplju do besvjesti . Slijedeće što će osmisliti je najljepši sako grada ili tome slično - Fuj.
Drago mi je da se odrzava sjecanje na divnog covjeka. Daj Boze da pricamo vise o dobroti, ljudskosti, pravim vrijednostima.