{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručene diplome novoj generaciji na Univerzitetu SSST

F
29.9.2012. u 18:53
0
97
Uručene diplome novoj generaciji na Univerzitetu SSST
0
Rektor Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) Ejup Ganić uručio je u subotu diplome svršenicima dodiplomskog i postdiplomskog studija na Univerzitetu SSST.
"Univerzitet SSST vodi računa o kvalitetu i visokim akademskim standardima. To je garant opstanka univerziteta i garant sretnije budućnosti ove zemlje", istakao je rektor Ganić.

Svečana ceremonija dodjele diploma održana je u novoizgrađenom Kampusu Univerziteta. Novi Kampus Univerziteta SSST na površini od više od 10.000 metara kvadratnih najveća je privatna investicija u obrazovanje u BiH u posljednje dvije decenije.

Ceremoniji dodjele diploma prisustvovao je prorektor Univerziteta u Bakingemu Terence Kealey, koji je potvrdio da je dosadašnja suradnja Univerziteta u Bakingemu i Univerziteta SSST bila uspješna i izrazio nadu da će još dugo potrajati.

"Naša suradnja traje sedam godina. Vjerujem da će potrajati još najmanje sedamdeset i sedam godina", zaključio je Kealey. Pozvao je diplomante SSST-a da dogodine dođu u Bakingem da preuzmu svoje britanske diplome.

Univerzitet SSST jedini je privatni univerzitet u BiH koji svojim diplomantima dodjeljuje bh. i stranu diplomu koja je priznata u cijelom svijetu.

Diplomirani inženjeri informacionih sistema i kompjuterskih nauka, ekonomskih nauka, političkih nauka i međunarodnih odnosa te magistri kompjuterskih nauka, ekonomskih nauka i kompjuterske grafike za medijsku industriju koji će primiti i diplomu Univerziteta iz Bakingema (Velika Britanija) stjecali su znanja na engleskom jeziku i po visokim evropskim kriterijima.

Stjecanjem britanske diplome SSST-ovim diplomantima otvoreno je evropsko tržište rada, a tome u prilog govori i činjenica da pored engleskog govore i njemački jezik kojem se podučavaju po njemačkim planovima i programima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: