Investicija od 6 miliona eura
2

FOTO / Sljedeće sedmice se otvara novi kampus Univerziteta SSST

Klix.ba
Rektor Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) dr. Ejup Ganić i rektor Univerziteta u Buckinghamu dr. Terence Kealey će u petak, 28. septembra 2012. godine, svečano otvoriti novi kampus Univerziteta SSST na Ilidži kod Sarajeva.

Prema informacijama iz SSST-a, kampus je izgrađen u skladu sa svjetskim standardima za visokoobrazovne institucije i predstavlja najveću privatnu investiciju u obrazovanje u BiH u posljednje dvije decenije, čemu u prilog govori i činjenica da zauzima površinu od preko 10.000 m2 i da vrijednost investicije iznosi više od 6.000.000 eura.

Pored najsavremenije opreme i nastavnih pomagala, koji studentima pružaju izvanredne uslove za učenje i naučno-istraživački rad, kampus sadrži i konferencijske sale, amfiteatre i laboratorije, te je osmišljen kao regionalni, ali i svjetski naučno-istraživački centar.

"Otvaranje SSST-evog kampusa potvrda je dugogodišnjih napora i kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu Univerziteta SSST koji se za kratko vrijeme pokazao kao vodeća visokoobrazovna institucija u regionu, koja promovira najviše akademske standarde, moderan pristup naučno-istraživačkom radu, te pruža studentima stručno i praktično usavršavanje", navodi se u saopćenju iz ove obrazovne institucije.

Na svečanom prijemu pod motom "SSST slavi nauku i umjetnost" među gostima će se naći istaknuti bosanskohercegovački i regionalni mislioci, naučnici, umjetnici, ambasadori, privrednici, sportisti i brojni drugi dragi i cijenjeni gosti.