Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1. Moraju li Srbi i Hrvati biti na listi ako ne zasluzuju. 2. Gdje su Bosnjaci u BL i zapadnom MO kada se dodjeljuju ovakva priznanja, 3. Uzmimo % zaposlenih srba u UNSA i uzmimo % zaposlenih bosnjaka po univerzitetima u RS i hrvatskim sveucilistima... Nemojte provaljivati molim vas. Sve se svodi na to da se koplja lome na basnjacima. Ne moze to tako i tacka. Ko hoce bujrum, ko nece slobodan put za BG i ZG. A znam ja da je srbima omoguceno da se zaposle po UNSA. Pogledajte samo FKN, FPN, PF, FF i vidjet cete da tamo ima itekako zaposlenih srba. Ne kakite vise...
a gdje je elektrotehnički fakultet??????????
Jos jedna ubleha rektora Caklovice i ekipe. Ne znam na osnovu kojih kriterija je urađen izbor uspjesnih profesora. U ocjenjivanju nisu učestvovali nastavnici, o studentima da ne govorima. Izgleda da su dekani fakulteta predlagali svoje jarane, u slijedecoj fazi oni ce njih. Tako ce dogurati do Akademije, bez bilo kakvih referenci. Kada vidite spisak uglavnom se radi o tipovima koji se \"vrte\"stalno, bivsim dekanima, politicarima. Užas!
porazavajuce vidna ravnopravnost spolova :-(( Preskocena profesorica - Zehra Dizdarevic - po kojoj bi pulmoloska klinika trebala nositi ime. Doktor - profesorica - PMF-a - Lejla Smailovic - zena koja bi mogla biti ponos zemalja g7 - ali po nasim kriterijima obrnutih vrjednovanja... ne bih sad o tome. Cestitke nagrađenim ali obisli su gro iznimno kvalitetnog profesorskog kadra, no kada se vec vrjednovao teoloski prof. kadar - barem meni je porazavajuce sto je izuzet (ili nije zelio prihvatiti?) profesor fra Marko Orsolic. ****************** Posebne cestitke Nedzadu Brankovicu.
kakva drzava takav i univerzitet, sama cinjenica da su dali brankovichiju priznanje govori da ova priznanja vrijede jednako kao i upotrebljeni ulozak da nije ovo sve malo po politickoj pripadnosti aaaa?
tacno je nazalost,neko rece:\"19 podobnih (ne bilo kakvih bosnjaka) i ostali.\" Sarajevo je umrlo izgleda a mi koji jos ne priznajemo da je mrtvo samo uobrazavmo da je sarajevo malo vise od bosnjacke palanke.Tamo gjde Saja i Bakir garantiraju multi-drustvo mozes dobiti samo ovakve liste podobnih besposlenjaka koji za 20-30 godina nisu cestit esej napisali i cije znanje nema dometa izvan ove palanke. Treba reci:Sarajevo je umrlo.Nema ga vise.
Primijeti se da ovdje nisu uključeni svi fakulteti sa Univeziteta iz prostog razloga što nema pravila za izbor..., a bitno je napisati svi fakulteti u trećem-četvrtom redu.
hahhah Brankovicev doprinos, pa stvarno....
a kad banjalučki univerzitet bude dodjeljivao priznanja, e to će tek da bude dokaz multietničnosti
Znam da je Husno Hrelja zaslužio ovo priznanje, stalno je na strani studenata, ako su u pravu. A i Hadrović mi je predavao, isto je \"strašan\" profesor. Međutim ima tu još iznimnih profesora koji su samo meni predavali, a nisu dobili tu nagradu ( možda su nekada prije ne znam), ali samo bih izdvojio prof. Zlatka Langofa, koji je zaista vrh u BiH, najlakše ga je opisati kao \"hodajuća enciklopedija\".
@BLAblaBla -Lijepo razmišljaš. Bilo bi dobro da svi tako misle, ali do tada je ovako kako sam ja naveo.
valjda su ocjenjivali po zaslugama, a ne po nacionalnosti!!!!!
\"Nedžad Branković za prepoznavanje potreba i doprinos razvoju Univerziteta u Sarajevu\"... ovim citatom se završava bilo kakvo ozbiljno tretiranje ove vijesti. Bitno se ulizati vladajućoj garnituri, pa kako bilo
Multi Kulit ovo ili ono... Kako nema \"AZEMA\"?:)
OVO NIJE \"19 BOŠNJAKA, JEDAN HRVAT I 1 SRBIN\", NEGO 21 BOSANAC. POZ IZ MULTIETNICKOG SARAJEVA...