Univerzitet u Sarajevu
0

Uručena priznanja najuspješnijim profesorima

FENA
Univerzitet u Sarajevu danas je na prigodnoj svečanosti dodijelio priznanja najuspješnijim nastavnicima visokoškolskih ustanova tog univerziteta za ukupan doprinos njegovom razvoju.

Uručenje priznanja upriličeno je u sklopu programa obilježavanja 59 godina kontinuiranog postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu.

Dodijeljeno je 16 priznanja kojima je na svakom fakultetu Univerziteta u Sarajevu proglašen po jedan nastavnik s najvećim zaslugama u radu tokom ove godine. Nastavnike su predlagali fakulteti, a konačni izbor kandidata pripao je Rektoratu.

Univerzitet dodjelom ovih nagrada želi afirmirati naučni i nastavnički rad profesora koji su dali snažan podsticaj njegovom bržem razvoju.

Najuspješniji nastavnici su Ahmet Hadrović (Arhitektonski fakultet), Muris Čičić (Ekonomski fakultet), Adnan Silajdžić (Fakultet islamskih nauka), Mujo Hasković (Fakultet kriminalističkih nauka), Izet Beridan (Fakultet političkih nauka), Osman Lindov (Fakultet za saobraćaj i komunikacije), Zvonimir Radeljković (Filozofski fakultet) te Husno Hrelja (Građevinski fakultet).

Tu su i Mugdim Pašić (Mašinski fakultet), Nedžad Mulabegović (Medicinski fakultet), Ahmed Smajić (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet), Ibrahim Festić (Pravni fakultet), Muharem Avdispahić (Prirodno-matematički fakultet), Sedin Kobašlija (Stomatološki fakultet) te Abdulah Gagić (Veterinarski fakultet).

Kolegij Rektorata odlučio je određeni broj nastavnika dodatno nagraditi prema vlastitoj ocjeni njihovih zasluga za realizaciju najvažnijih aktivnosti i doprinos radu Rektorata i Univerziteta u ovoj godini.

Tako su nagrađeni - Nedžad Branković za prepoznavanje potreba i doprinos razvoju Univerziteta u Sarajevu, Emin Sofić i Enver Imamović kao jedni od najuspješnijih nastavnika u ovoj godini, Senad Burak za razvoj informatičke infrastrukture na Univerzitetu te posthumno Marko Kovačević za ukupan doprinos u radu grupacije umjetnosti i akademski doprinos radu Senata Univerziteta.

Program obilježavanja 59. godišnjice Univerziteta bit će završen 18. decembra akademijom.