{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprkos svim mjerama, trgovina ljudima u BiH opstaje

29.7.2013. u 12:34
0
5
Uprkos svim mjerama, trgovina ljudima u BiH opstaje
0
Ministarstvo sigurnosti BiH promovisalo je danas tri strateška projekta čiju je realizaciju pomogla Vlada Velike Britanije. Kako su kazali učesnici, uprkos svim instrumentima i projektima, trgovina ljudima još uvijek opstaje u BiH.
Riječ je o projektima koji su rezultirali izradom nove Strategije za brobu protiv trgovine ljudima u našoj zemlji, uspostavom baze podataka koja sadrži sve ugovore i međunarodne obavezujuće instrumente o saradnji policijskih tijela te novog sistema za praćenje implementacije strateškog plana resornog ministarstva.

"Postignuti rezultati su značajno doprinijeli jačanju Ministarstva sigurnosti BiH, a svi će za krajnji rezultat imati pravovremeno i potpuno ispunjavanje mnogobrojnih međunarodnih obaveza BiH i jačanje njene kredibilnosti u izgradnji ovog dijela Evrope kao prostora sigurnosti stabilnosti", kazao je Radončić.

Navedeni projekti, dodali su, ne bi mogli biti realizirani bez pomoći Vlade Velike Britanije, kako stručne tako i finansijske.

Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti, kaže da trgovina ljudima uprkos svim mjerama još uvijek opstaje u našoj zemlji.

Kako je kazao ambasador Velike Britanije Nigel Casey, ovi i slični projekti u kojima učestvuje njegova zemlja pomažu BiH na evropskom putu.

"Radujemo se nastavku saradnje u budućnosti zbog uzajamne dobrobiti. Saradnja policija i borba protiv trgovine ljudima su zajednički izazovi za BiH i za Veliku Britaniju, Evropu i svijet", kazao je Casey.

Eldan Mujanović, konsultant na projektu jačanja sistema monitoringa i implementacije na području međunarodne policijske saradnje, dodao je da ovakvi projekti doprinose napretku i putu BiH ka članstvu u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: