{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH predstavlja rezultate plana za borbu protiv korupcije

F
6.5.2013. u 08:19
25
21
Vlada FBiH predstavlja rezultate plana za borbu protiv korupcije
25
Vlada FBiH predstavlja rezultate plana za borbu protiv korupcije
Tim za monitoring i koordinaciju provođenja Općeg plana Vlade Federacije BiH u borbi protiv korupcije, danas će u Sarajevu održati prezentaciju rezultata projekta i edukacije kontakt osoba za provođenje ovog plana.
O oblicima i dosadašnjim efektima uzajamne saradnje Vlade FBiH i Vlade Velike Britanije na planu borbe protiv korupcije ovom prilikom govorit će premijer FBiH Nermin Nikšić i ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey.

Prezentacija će biti održana u hotelu Evropa, a početak je planiran u 10 sati.

U cilju stvaranja sveobuhvatnog okvira za provođenje antikorupcijskih aktivnosti, Vlada Federacije BiH je 8. maja 2012. godine donijela Opći plan u borbi protiv korupcije i formirala Tim za monitoring i koordinaciju provođenja plana kako bi se on mogao implementirati na sistematičan način.

Jedna od aktivnosti koja se trenutno implementira jeste projekt pod nazivom "Podrška Vladi Federacije BiH u suprotstavljanju korupciji putem izrade i implementacije operativnih antikorupcijskih planova i programa edukacije", koji je u direktnoj funkciji provođenja Općeg plana borbe protiv korupcije.

Projekt implementira nevladino udruženje Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu u saradnji s Vladom Federacije BiH i uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: