Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa objavite i koje ne odgovaraju a isto tako koje odgovaraju sta samo mutite. Reci te vise.!!!!!
solana Tuzla.koliko to solana ima?
@despot3 Kada je riječ o zemlji porijekla analizirane soli, najviše uzoraka je bilo iz Bosne i Hercegovine (38 posto), slijedi sol iz Hrvatske (31 posto), Srbije (17 posto), Austrije (1posto). Pročitaj članak. I treba samo tuzlansku so kupovat, ovi ostali uglavnom nama smeće uvoze.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Tuzlanska najbolja , al bosnjo naviko na himalajsku i cukun nena mu s njom kupus kiselila
Sramote . U Tuzli kopaju so vijekovima a ne znaju napravit so upotrebljivu za jelo. Direktora treba objesit za jaja i da visi do penzije tako.
Ako je upitna so, onda je upitno sve, od hljeba do svake konzerve... ali neka se niko ne zabrinjava, ovako je svugdje u svijetu.
Znaci 82 uvozne na 80 naših i to uvjetno rečeno naših samo se pakuje kod nas kao i kafa. Pokrivenost i zaštita domaćeg proizvoda baš onako na nivou... Na stranu sto nas hrane smećem majku im yebbem bolesnu politicarsku!
Vidi Pakistana, to ono himalajska sol folovi.
Vidi Pakistana, to ono himalajska sol folovi.
Samo Solana.. ostalo smece ne ulazi u kucu
Kupujmo domace. Samo nase, nek’ se zna, samo made in BIH.
@Nokian808 Jesi naporan. Ništa hrvatsko i srpsko ne kupujem i to širim svima. Samo smeće nam uvoze. Adios. Možemo mi samo sve praviti i pravit ćemo.
Himalajska sol najbolja
"Morska sol: Razlozi neusklađenosti morske soli s predmetnom legislativom odnosili su se na: neispravnu deklaraciju 37%, sadrţaj joda 36%, organoleptička svojstva 26% i sadrţaj NaCl 1%" "Varena sol: Razlog neusklađenosti varene soli s predmetnom legislativom odnosili su se na: neispravnu deklaraciju 92%, sadrţaj joda 3%, organoleptička svojstva 3%, sadrţaj NaCl 1% i sadrţaj vode 1%."
U prevodu: domaća sol (uglavnom tuzlanska varena) je ok ali su nepismeni zastupnici i preprodavači a osti muljaju od sadržaja joda do količine stranih tijela i sl.
Kaže kupuj domaće :D Bih, al pošto znam s kakvom stokom živim, volim dati i 50% više para za nešto što me neće bacit na bolesničku postelju.
Pa uvezeno je tri puta gore. Meni je draže da neko ima radno mjesto, zato kupujem domaće, očigledno ti o tome ne razmišljaš. Samo o sebi.
@Ustanak nema domaće firma koja ne izrabljuje radnike. Bolje kupiti od stranca jer on bar plati radnike kako treba i ne jeb* ih u zdrav mozak 7 dana sedmično.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
zasto grafikon ne odgovara tekstu?
Ma hajde ba, malo soli malo pijeska. Kazu dobro je za bubrege.
svaku propali firmu po.jednom clanu SDA nazvati posthumno
Opet SDA vs Tuzla :/