BiH
49

Uoči konferencije u Srebrenici delegacije obišle centar grada

Piše: S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prije svečanog otvaranja investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici, načelnik Ćamil Duraković je sa zvanicama, među kojima su Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Željka Cvijanović i drugi, obišao centar grada.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon obilaska grada, a prije ulaska u Dom kulture u kome se održava konferencija, izjavio da je njegov dolazak znak da Srbija poštuje prošlost i razumije šta se dogodilo.

"Ali to je i znak da s velikim optimizmom gledamo u zajedničku budućnost", rekao je Vučić.

On je dodao da je svoj sud o Srebrenici i svemu što se desilo pokazao danas tako što se naklonio žrtvama i položio cvijeće.

Svečano otvaranje konferencije počelo je u 11 sati, a prije toga domaćin konferencije za zvaničnike je organizirao obilazak centra grada. Konferencija je izuzetno važan događaj za grad Srebrenicu, a pripreme su trajale mjesecima.

Tokom jučerašnjeg dana u Srebrenici su izvršene posljednje pripreme, policijski službenici kontrolišu sigurnost, tako da se svi nadaju uspješnom projektu.

U toku dana uslijedit će brojni razgovori i konkretni investicijski i donatorski prijedlozi, a sve s ciljem da se u Srebrenici pokrenu projekti koji će rezultirati novim radnim mjestima i ekonomskim oporavkom.