BiH
94

Unutrašnji radovi u sarajevskoj Vijećnici se privode kraju

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić upriličio je danas obilazak Gradske vijećnice, gdje se radovi na njenoj rekonstrukciji privode kraju.

Obilasku su prisustvovali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, zatim ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, kao i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rašidbegović.

Svečano otvorenje obnovljene Vijećnice planirano je 9. maja, na Dan Evrope, kada će Sarajevo ponovo dobiti jednu od najljepših vijećnica u Evropi .

"To će biti jedan poseban događaj za Sarajevo, BiH, ali i cijelu Evropu, obzirom na značaj Vijećnice i na ono što ona danas jeste. Objekt zaista izgleda impresivno i rađen je po originalnim projektima po kojima je ova građevina i prvi put izgrađena. Gradska uprava se zahtjevom obratila općinama da se na finansijski i drugi način uključe u podršku svečanosti otvorenja Vijećnice. U tom smislu, Općina Novi Grad Sarajevo će dati svoj doprinos kada je u pitanju ova svečanost“, kazao je Efendić.

U Gradskoj vijećnici će 28. juna, na Dan kada je počeo Prvi svjetski rat, prije 100 godina, biti upriličen koncert Bečke filharmonije, koji će prenositi veliki broj međunarodnih TV kanala. To će biti veliki događaj za grad Sarajevo i Evropu.