Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ce se promjeniti kad su dekani stranacka kopilad uglavnom
U Sarajevskom kantonu redovni profesor ima sada isti koeficijent za platu kao ministar, a norma sati je manja nego u Tuzli. Dekani imaju funkcionalni dodatak, jer rade dva posla, nastavu i rukovođenje, pa tako dekan koji je redovni profesor može da zaradi i više od ministra, bar kada je plata u pitanju.Očigledno u Tuzli žele sličan pravilnik.
@samir.ribic.5 Ministri se traže po cesti, po jarku. Oni se naimenuju (Dovedu). Onim niti brojem glasova na izborima niti nekom intelektualnom karijerom ne dolaze na to mjesto. Oni su uglavnom tu da slušaju. I za obavljanje tog posla su extra PREPLAĆENI.
Stručnjaci bi trebali da se bave istraživanjem i razvojem a ne mahalanjem po kafama i šetnjom po gradu tokom radnog vremena. Obiđite laboratorije Univerziteta i koga nađete da istražuje i usavršava se, dajtu mu 100% povećanje, Koga ne nađete na poslu smanjite mu 50%.
Svakom ko ima znanje i dijeli ga drugima (džaba ili u okviru posla), veliki poklon od mene. Ono što sam ja iskusio je da 98% naših "stručnjaka" prof.dr. titula nema podloge i plaši se javne diskusije ili se drži par rečenica koje zna kao pijan plota.
@Mirsoamerikanac Evo jedan plus od stvarnog prof. dr. na ovom forumu koji se ne krije iza nick-a nego nastupa pod punim imenom i prezimenom.
@Mirsoamerikanac Tužno ja kad stručna zajednica dozvoli da nekakva našminkana i frizirana XY sa kursom šivenja i privatnim NGOom "Nekakvi Zeleni" drži ders na lokalnom mediju o alternativnoj energiji, a da pri tome ne zna reći šta je kWh? Treba je osramotiti da joj ne padne na pamet da viša priča o tome.
Nama se smjesi Venezuelanski scenarij gdje ćemo hljeba biti gladni i tuci se po ulicama kao u filmu Igre gladi.... :-( samo tonemo i tonemo ...svakog dana sve više u svakom pogledu :-(
I treba da imaju vece plate. I pametnji su i obrazovaniji, posteniji, savjesniji na poslu. Lajk za profesore i nauku
koja ironija , kada su u komunizmu davali najbolje kadrove imali su solidne plate, sada kada slajm izbacuju hoce ministarske???
Znaci prodaja diploma jednostavno cvjeta?