|

UNICEF sutra predstavlja rezultate kampanje “Pravda za svako dijete”

UNICEF sutra predstavlja rezultate kampanje “Pravda za svako dijete”
17
F
FENA
9.12.2012. u 13:54
0
komentara
17

dijeljenja
UNICEF sutra predstavlja rezultate kampanje “Pravda za svako dijete”
U okviru obilježavanja Dana ljudskih prava, u organizaciji UNICEF-a BiH sutra će biti prezentirani rezultati kampanje "Pravda za svako dijete".
Zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom u Bosni i Hercegovini bit će u fokusu obilježavanja Dana ljudskih prava 2012 za UNICEF i aktere sistema maloljetničke pravde.

Ovo će biti prilika da se predstave dosadašnja postignuća kampanje i predstave neki od rezultata medijske komponente, te da se objavi imenovanje Dine Merlina ambasadorom kampanje i da se dodijele priznanja za najbolja novinarska ostvarenja iz oblasti dječije zaštite, prevencije nasilja i maloljetničke pravde u 2012 godini, saopćeno je iz UNICEF-a. .

Poseban događaj okupit će javne ličnosti - prijatelje kampanje, novinare, predstavnike donatora, institucija vlasti, stručnjake i predstavnike medija koji su podržali kampanju „Pravda za svako dijete“ u toku 2011. i 2012. godine, a pozvani su i partneri iz oblasti pravosuđa za djecu, uključujući nadležna ministarstva, institucije, organizacije civilnog društva, ambasade, međunarodne organizacije i mediji.

Pored Dine Merlina, prijatelji kampanje postale su brojne bh. ličnosti iz svih oblasti društvenog i javnog života kroz učešće u TV emisijama koje pojašnjavaju ključne principe maloljetničkog pravosuđa.

Kampanja je dio UNICEF-ovog projekta zaštite djece pod rizikom i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom, u kome učestvuju relevantna ministarstva, institucije i organizacije, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), saopćio je UNICEF.

Prezentacija i dodjela zahvalnica će biti održani u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu u 11 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.