{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulična akcija "Popismonitor" danas u Sarajevu

F
9.9.2013. u 08:17
11
16
Ulična akcija "Popismonitor" danas u Sarajevu
11
Ulična akcija "Popismonitor" danas u Sarajevu
Udruženje građana “Zašto ne” i Koalicija Jednakost, organizatori su ulične akcije koja će biti upriličena danas u Sarajevu u slopu građanske informativne kampanje "Popismonitor“.
Radi se o kampanji koja ima za cilj da građanima i građankama u BiH, nekoliko sedmica pred provođenje Popisa stanovništva, kućanstava/domaćinstava i stanova približi ovu problematiku.

Održavanje akcije zakazano je na lokalitetu ispred Tržnice (ulica Ferhadija).

U sklopu ove akcije građani i građanke će u direktnom kontaktu s aktivistima i drugim zainteresovanim građanima moći saznati sve detalje o samom popisu stanovništva i popisivanju osoba, stanova i kućanstava.

Kampanja Popismonitor pokrenuta je zbog nedostatka adekvatne informativne kampanje nadležnih državnih i entitetskih institucija koje bi se time već uveliko trebale aktivno baviti.

Ona će u svoj fokus staviti građansko nadziranje popisa kako bi se sve eventualne zloupotrebe svele na najmanju moguću mjeru, a pokušat će problematiku popisa i popisivanja predstaviti sa tehničke, a ne političke strane.

Putem web stranice popismonitor.ba svaki građanin/ka u BiH može se informisati o popisu, a od 1. oktobra vrlo jednostavno će moći prijaviti nepravilnost od popisivača/ica kao i eventualne zloupotrebe tokom popisivanja od 1. do 15. oktobra.

Nakon ove, akcije će se održati i u sarajevskoj općini Stari Grad, Visokom, Kaknju, Ilijašu, Konjicu, Goraždu i Žepču, a do početka Popisa stanovništva održat će se 30-ak akcija širom BiH, saopćeno je iz UG "Zašto ne".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: