Sadik Ahmetović
0

"Ukoliko se ponište izbori Bošnjaci više nikad neće glasati u Srebrenici"

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Sve nepotrebne komplikacije oko potvrđivanja izbora u Srebrenici će sigurno zaoštriti ne samo u Srebrenici političku situaciju nego u cijeloj BiH, izjavio je za Agenciju FENA potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović uoči današnje sjednice Centralne izborne komisija BiH (CIK) na kojoj se očekuje donošenje odluke o (ne)potvrđivanju izbornih rezultata za Srebrenicu.

"Ukoliko dođe do poništavanja izbora za Skupštinu općine Srebrenica, a potvrđivanja rezulata izbora za načelnika Općine Srebrenica, mi ćemo pozvati načelnika Općine Srebrenica da podnese ostavku i Bošnjaci više nikada neće učestvovati u izbornom ciklusu dok je Srebrenica u okvirima Republike Srpske koja neprestano krši ljudska prava Bošnjaka u Srebrenici, odnosno preživjelih žrtava genocida", kazao je Ahmetović.

Dodao je da je "ovo prevršilo svaku mjeru i mi od toga odstupiti nećemo".

"Ne znam da li će nešto promijeniti dolazak zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Philipa Reekera, ali moje informacije su takve do sada", kazao je Ahmetović.

Danas bi trebale biti održane dvije sjednice Centralne izborne komisije BiH, a na jednoj od njih bi trebao biti razmatran zahtjev SNSD-a i Koalicije za RS za poništenje izbora u Srebrenici.