Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa

F
FENA
14.11.2012. u 18:57
20
11
Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa
20
Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa Sadik Ahmetović
"Svaka kombinacija koja će Bošnjake staviti u manjinski položaj u Skupštini Opštine Srebrenica osuđena je na neuspjeh - izjavio je danas za Agenciju Fena potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sadik Ahmetović.
On je istakao da su učinili veliki napor da se dođe do jedinstvenog stava kad su u pitanju probosanske stranke u Srebrenici i da kandidiraju Ćamila Durakovića za načelnika Opštine Srebrenica.

"Mislim da 'izlijetanje' SDP-a i SBB-a u ovom trenutku nije dobro za Srebrenicu i želim ih pozvati da Srebrenicu stave iznad partijskih interesa i da Srebrenicu ponovo posmatramo jedinstveno kako bi napravili i skupštinsku većinu koja bi bila od stranaka koje su podržavale načelnika Opštine Srebrenica“, naglasio je Ahmetović.

Po njegovim riječima, kroz kampanju koja dolazi iz Banja Luke pokušava se dovesti u pitanje samo pravo na izbore u Srebrenici. Pored svih oduzetih prava Srebreničanima, naglasio je Ahmetović, ovoga puta im se uskraćuje pravo da budu birani i da biraju što svakako predstavlja dodatni problem.

“Ukoliko se takva kampanja nastavi i ukoliko se i dalje nastave oduzimati prava Srebreničanima, mi ćemo nastaviti sa našim jedinstvom u Srebrenici, nastavit ćemo povratak u Srebrenicu, ali ćemo odlučiti da li ćemo živjeti u Republici Srpskoj“, kazao je Ahmetović.

„Najpravednije bi bilo da se stranke koje su podržavale Ćamila Durakovića ponovo okupe u skupštinskoj većini i stranke koje su imale najveću podršku u srpskom narodu, dakle da kandiduju zamjenika načelnika, i da se na taj način dođe do široke skupštinske većine koja bi bila perspektiva za razvoj Srebrenice“, kazao je Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: