{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa

F
14.11.2012. u 18:57
20
11
Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa
20
Ahmetović: Staviti Srebrenicu ispred partijskih interesa
Sadik Ahmetović
"Svaka kombinacija koja će Bošnjake staviti u manjinski položaj u Skupštini Opštine Srebrenica osuđena je na neuspjeh - izjavio je danas za Agenciju Fena potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sadik Ahmetović.
On je istakao da su učinili veliki napor da se dođe do jedinstvenog stava kad su u pitanju probosanske stranke u Srebrenici i da kandidiraju Ćamila Durakovića za načelnika Opštine Srebrenica.

"Mislim da 'izlijetanje' SDP-a i SBB-a u ovom trenutku nije dobro za Srebrenicu i želim ih pozvati da Srebrenicu stave iznad partijskih interesa i da Srebrenicu ponovo posmatramo jedinstveno kako bi napravili i skupštinsku većinu koja bi bila od stranaka koje su podržavale načelnika Opštine Srebrenica“, naglasio je Ahmetović.

Po njegovim riječima, kroz kampanju koja dolazi iz Banja Luke pokušava se dovesti u pitanje samo pravo na izbore u Srebrenici. Pored svih oduzetih prava Srebreničanima, naglasio je Ahmetović, ovoga puta im se uskraćuje pravo da budu birani i da biraju što svakako predstavlja dodatni problem.

“Ukoliko se takva kampanja nastavi i ukoliko se i dalje nastave oduzimati prava Srebreničanima, mi ćemo nastaviti sa našim jedinstvom u Srebrenici, nastavit ćemo povratak u Srebrenicu, ali ćemo odlučiti da li ćemo živjeti u Republici Srpskoj“, kazao je Ahmetović.

„Najpravednije bi bilo da se stranke koje su podržavale Ćamila Durakovića ponovo okupe u skupštinskoj većini i stranke koje su imale najveću podršku u srpskom narodu, dakle da kandiduju zamjenika načelnika, i da se na taj način dođe do široke skupštinske većine koja bi bila perspektiva za razvoj Srebrenice“, kazao je Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: