Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na vašu žalost ovo su zaradžene a ne adekvatno isplačene penzije samo zato što nemamo realnu sliku ŠEHISKI I RVI primanja.Neki pokazatelji govore oko70posto Falša iprimanja 3do4od Države po raznim osnovama, ostavite to jedno primanje DEMOBILISANIM BORCIMA i bi čenam svima dobro,u protivnom eto nam revizije KUKU LELE.Srečom idu izbori pa ti koji su vas uveli neče plaho ČAĆKAT.
OSTAVITE NA MIRU PENZIONERE VOJNE OSIGURANIKE,BAVITE SE ZLOUPOTREBAMA KOJE SU SE DESILE ODNOSNO DEŠAVAJU U VAŠIM UDRUŽENJIMA.SVIJ ŽIVOT ZA ODBRANI JEDINE NAM DOMOVINE POLOŽILO JE OKO 25000 PRIPADNIKA ARBIH. ZLOUPOTREBAMA IZDATO JE OKO 45000 UVJERENJA O POGIBIJI. KOLIKO JE LAŽNIH RVI.ZBOG OVIH ZLOUPOTREBA SRAMNO SU NISKE NAKNADE PORODICAMA PRAVIM RVI.
Penzije se ostvaruju na osnovu penzijskog staža ivisine plaća odnosno uplaćenih doprinosa za PIO. Penzije su sasvim druga kategorija od naknada tako da pojedina udruženja neče moći određivati koeficijent obračuna.Uvažena gospodo treba se prihvatiti posla a ne samo politizirati.
Jedino RJEŠENJE ukinuti zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica i Zakona o demobilisanim braniocima i članovima njihovih porodica\", jer je u potpunosti nerealan, nepravedan prema ostalom stanovništvu koje treba dobro irgetiti da bi popunili ove 30% izmišljene grupacije. Zakon se mora u potpunosti promijeniti i ljudi moraju svatiti da ne mogu živjeti od tuđeg nego od vlastitog rada.One stranke koje su predložile i usvojile ovaj zakon trebaju snositi posljedice a ne narod.Dosta je bilo HUMANITARE.