BiH
6

UKCS pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, tim ljekara odlazi u Janju

Klix.ba
Janja
Janja
Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) pokrenuo akciju prikupljanja hrane, vode, lijekova i osnovnih životnih potrepština stanovnicima/povratnicima u Janji,a na osnovu poziva za pomoć upućenih od strane stanovništva ovog područja.

Na području Janje je veliki broj starijih osoba, djece i nepokretnih lica, kojima je potrebna ljekarska pomoć, te će UKCS poslati tim ljekara i medicinskih sestara, koji će pružiti zdravstvene usluge pacijentima na terenu.

"U svakodnevnom smo kontaktu s povratničkim stanovništvom u Janji, te su njihove osnovne potrebe trenutno voda, hrana, deke i lijekovi. S obzirom da ima i nepokretnih ljudi veoma teško im je otići na pregled u Bijeljinu, gdje se nalazi njima najbliža zdravstvena ustanova. S toga ćemo u srijedu poslati tim naših ljekara koji će na terenu pružiti zdravstvene usluge, dati neophodnu terapiju za narednih mjesec dana i obaviti kućne posjete nepokretnim pacijentima“, istakao je dr.Alden Prcić.

Sve aktivnosti biti će usklađene sa Crvenim križom Bosne i Hercegovine.

Konvoj UKCS –a krenuti će u Janju u srijedu, 21.maja,u 6.00 sati, a svi zainteresovani koji mogu donirati vodu, hranu ili lijekove mogu to uraditi danas i sutra do 16.00 sati.

Donacije se predaju u Centralno skladište / Tehničko-ekonomski blok UKCS-a.