BiH
35

Konvoj pomoći sa UKCS-a krenuo u Janju

Piše: E. G.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Konvoj s hranom, vodom, lijekovima i drugim potrepštinama krenuo je jutros iz Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo prema Janji.

U konvoju je i interventni tim ljekara Kliničkog centra. Kako nam je rečeno u UKCS-u, medicinski tim ide u Janju na poziv tamošnjih mještana.

"Mještani su zvali apelirajući da dođe tim ljekara koji će pregledati veliki broj ljudi, starih, nepokretnih i djece. Pacijenti koji budu trebali terapiju dobit će zalihe lijekova za narednih mjesec dana", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, portparolka UKCS-a.

U Medžlisu u Janji je osiguran prostor za pregled pacijenata, a ljekari će neke obići i na terenu, jer su nepokretni i ne mogu doći do Medžlisa. U konvoju je i tim Gorske službe spašavanja, kao i tim Kluba spasavalaca iz Sarajeva. Spomenimo i to da medicinski tim čini 12 ljekara i drugih zdravstvenih radnika. Naša ekipa je također na putu prema Janji, gdje ćemo posjetiti porodice pogođene poplavom.

Na čelu ljekarskog tima UKCS-a je dr. Alden Begić, Klinika za vaskularne bolesti, a tu su još: dr. Šefkija Balić, Klinika za endokrinologiju, dr. Elmedina Jahić, Klinika za kardiohirurgiju, dr. Sanjin Glavaš, Klinika za gastroenterohepatologiju, dr. Amra Zahiragić, Klinika za psihijatriju, dr. Tanja Šimšić, Klinika za pedijatriju, Azra Muzurović, član Epidemiološke službe, Senka Fatić, Klinika za pedijatriju, Hadžan Konjo, Klinika za ortopediju i traumatologiju, Safet Bibić, Klinika za bolesti uha, nosa i grla, Suad Šatrović, Klinika za psihijatriju i Armin Mujković, Klinika urgentne medicinu. Ljekarskom timu se pridružila i dr. S. Salihbegović, specijalista pedijatar iz Doma zdravlja Vogošća.

I UKCS-a su se zahvalili donatorima, a to su: "Bosnalijek", "Ena", "Semikem", uposleniciapoteke "Eurofarm" Ilidža, "Providens" i "Intermedical", te tržnim centrima "Interex", lanacu prodavnica "Rašmer", "Amko Komercu" i studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu te uposlenicima UKCS-a.