Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje se radi o sljedećem: Sve što ima predznak BiH tj. državni nivo, potrebno je obezvrijediti i rasturiti. Tako da su plate uposlenih na tom nivou manje nego na entitetskom i kantonalnom jer tako žele oni koji mrze cjelovitu BiH. Umjesto da taj nivo bude naplaćeniji iz samo jednog razloga, najmanje zaposlenih koji predstavljaju cjelovitu državu BiH, našim vlastodršcima je taj nivo nebitan jer je tu najmanje glasača.
Bošnjaci ako žele sačuvati ovu državu cjelovitom moraju početi tako razmišljati a ne od guzice prema gore.
Svi mi to vidimo ali se nista ne radi sa ove bosanske strane.
Potpuno opravdani zahtjevi. Jačaju se entiteti, a slabi država, tome se mora stati u kraj.
"85 posto svih budžeta se finansiraju od indirektnih poreza. Obrazložili su zašto žele višu platu, tj. da im osnovica za obračun plate bude u iznosu iz 2008. godine." Pa niste vi uplatili te pare vec gradjani!
Ali da nema ove Uprave, inspektora i zakona po kojem djeluju, te pare bi završile u džepovima privatnika. Znaš li koliko privatnih prodavnica po manjim naseljima uopšte nema fiskalnu kasu, niti su ikad izdali jedan jedini fiskalni račun? Mnogo je takvih, previše za ovu siromašnu državu. Normalno je da ljudi traže veće plate, jer su prethodnih godina itekako sredili fiskalno stanje u državi.
Ništa vi niste "prikupili" i ne koristete taj izraz. Niste hodali od vrata do vrata i vršili naplatu. Povećan priliv novca nije nastao ni vašim znanjem ni trudom. Vama se na određene račune uplaćuje onoliko koliko država zine na način kako se naredi.
Ni marke nikome povecati placu, prije nego se minimalac i penzije ne prilagode , dakle da prvo te grupe mogu da PREZIVE, a tek onda da se napucava izmedju razlicitih nivoa.
Sve sto je na drzavnom nivou ne funkcionise
uhljubima i kamatarima u odijelu ni feninga više..morali su misliti na ovo prije nego što su kamatarili poslodavce..
Pazi ovih reketara vlasti, samo skontaj da vlada, javne institucije svako malo povećavaju sebi platu za 10% a svako malo povećavaju i poreze za firme, kako očekujete da realni sektor da firma može radniku dati platu preko hiljadu maraka, jer su vlasti nabili takve poreze i doprinose da bi oni mogli više prihoda imati i da bi oni sebi povećavali platu, rasteretite doprinose da relani sektor može imati platu pristojnu života i da ne gubimo radnike, jer režete sebi granu na kojoj sjedite
Ovi sa platom od 1500 izlaze da štrajkuju a ovi sa 0-700 šute li šute
Rudari have left the chat