Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije to vidjelo policije,smanjit im sve
Neka Udruženje poslodavaca poveća plate svojim radnicima od kojih će se više odbijati u penzioni fond jer su trenutne penzije više nego jadne. Umjesto da to urade oni obrću logiku.
@antibiotik misliš li da je lako obezbijediti platu za 10,50,100 radnika?
Sad je normalno i opravdano da povoljnije penzije traže rudari, vozači i svi koji imaju beneficirani radni staž ...pa neka Fadil konta kako će sve to isplatiti ...???
Koliko rade, policajci jedva da zaslužuju i minimalne penzije
Ma koji poslodavci. Ne uplacuju doprinose,lazno prikazuju plate, drze radnike bez min8muma zastite, duple fiskalne racune itd itd..... . I vi govorite o moralu.90%radi za racun SDA i HDZ.
Policija je Korumpirana mi iz Dijaspore kad dođemo otimaju po cesti pare uz saglasnost svojih predpostavljenih ovo je divlja Država
@ssnn nek vam oduzimaju;)
Ama kad oni ne mogu ... Sta se vi bunite ostali 😂😂😂👍👏👏
Pa ko ce braniti vlade, vijeca ministara i sl... Treba malo odobrovljiti policiju, jer su i oni poceli strajkovati. Tuga je sto svi imaju neke privilegije osim "levata" koji posteno rade. Jedino se taj dio drustva jos nije pobunio kako treba. A dok to ne uradi, bice ovako!
izdavanje saopćenja nista nece pomoci. Imate tri nezadovoljna partnera iz ESV koji su protiv prijedloga. I umjesto da za sutra organizuju po 1000 svojih članova da protestvuju ispred parlamenta (kao što su drotovi radili) oni piskaraju kako su protiv. Eh za to ce im rješenje proći....
Svi smo jednaki , samo sto su neki jednakiji....
Cekacemo mi ipak sjednicu da vidimo ishod glasanja po ovoj tacci.Hvala lijepo
mora na neciju stetu.............ufff kurva politika
Zasto bi se policajcima racunao prosjek 5 najboljih godina, a svim ostalim cjelokupni staz? Pa i prosvjeta je pred rat i u ratu radila za platu od 1KM, pa nakon rata za 50KM, i sve ce im to uci u prosjek i naravno drasticno smanjiti penziju.
Kao da se i pitaju nesto
Kad se prosjek bude računao po realnom sektoru tad treba vršiti izmjene Zakona o PIO-u i Zakona o radu, tada će biti realan prosjek plate, a današnji prosjek je isto kad djed(70 godina) i unuk( 10 godina) naprave prosjek a negdje ljudine od 40 godina prosjeka e tako je i kod nas .