{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje poslodavaca FBiH protivi se povećanju penzija policajcima

27.12.2017. u 13:05
198
32
Udruženje poslodavaca FBiH protivi se povećanju penzija policajcima
198
Udruženje poslodavaca FBiH protivi se povećanju penzija policajcima
Foto: Afrhiv/Klix.ba
Udruženje poslodavaca pozvalo je zastupnike Parlamentu FBiH da ne podrže Zakon o dopuni zakona o policijskim službenicima kojim se definira način penzionisanja policijskih službenika.
"Ishodom sastanka predstavnika Vlade FBiH i predstavnika sindikata policije, Vlada FBiH je još jednom pokazala, najblaže rečeno, popustljivost prema javnom sektoru. Ovo je samo još jedan u nizu poteza Vlade kojim se jasno definiše neravnopravan tretman između javnih, državnih preduzeća i realnog sektora, na šta Udruženje poslodavaca FBiH već duže vrijeme upozorava", saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Kako kažu, realnom sektoru, koji stvara novu vrijednost i puni budžete, otežava se poslovanje na sve moguće načine, dok je Vlada, s druge strane, "osjetljiva" na zahtjeve koji dođu iz javnog sektora, a kojim se samo izvlače novci iz budžeta. Isti ishod će biti i sa ovom odlukom - povećat će se javna potrošnja i nastaviti stvarati dubioza u budžetu.

"Svjesni smo činjenice da dolaze izbori, ali to nije razlog da Vlada vodi računa samo o penzionerima i državnim službenicima. Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH poziva zastupnike i delegate da ne podrže izmjene zakona jer će takvo zakonsko rješenje ići na štetu budžeta", piše u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: