Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja ne mrzim nikoga pa ni safudina cengica ,-nisam vidovita djemila, ali znam ko mrzi safudina cengica .mrze ga radnici centrotransa,.zato sto je od njih npravio robove ,oni rade na ugovor o djelu ,za minimalnu platu po sesnaest sati dnevno, rintaju na njegovom privatnom imanju kao u feudalna vremena .novalicu nemoj uzimat kredite od medju narodnih finansiskih institucija zustavi poslodavce u pljackanju drzave.
svaki narod koi ima drzavu je privilegovan narod .balijama je dragi bog , alija ,armija bih i nato udari obezbjedili kakvu takvu drzavu .-gaio sam iluzije da ce balije imati zrelosti, hrabrosti i znanja da od bih naprave modernu drzavu .-sada ne gajim iluzije, nacisto sam od moderne bih nema nista ,mozda uskrsne neka feudalna bih,.
dali su novalic i bratija koezistentni da famozni poslodavci zaposljavaju radnike na crno da vrse utaju poreza da u troskove poslovanja kalkulisu svoja putovanja na godisnje odmore da u troskove poslovanja kalkulisu sve svoje privatne prohtjeve .--dali su koezistentni da oni zposlenici koji imaju srecu pa su prijavljeni na pio i zdravstveno primaju minimalac i uplacuju im se minimalne obaveze na platu a oni pricaju o para nametima pa to je stvarno ironija. -
da ne bude zabune ,ja cu se malo predstaviti--ja sam balija ,nisam previse obrazovan ,ne posjedujem fakultetsku diplomu iz sume to jste iz sirokog s kobiljace iz lukavice i,t.d .-----ali imam oci,usi i glavu i u glavi malo mozga .--ono sto vidim.cujem,i mogu da zakljucim ovi baliski djilkosi ruse bih vise nego dodik i covic zajedno .-svojim kretenskim fintama sludjuju ovo malo naroda sto je ostalo ubih.
Bez nje nema priče. A stolovi ispred svih prazni. Kako li se odvijala komunikacija? Ali, kao što je i red, treba pružiti novoj vladi 100 dana da se pokaže.
Redovna šuplja:( Olakšanja registracije je više dosadno svima. Registracija je jednostavna, ali šta dalje, problem su razne dozvole, korupcija na tenderima, reket od poreznika, milion nepotrebnih dadžbina..... Doprinosi se mogu smanjiti, ali kad se otpuste nepotrebni radnici iz zavoda za zdravstvenu zaštitu, raznim domovima zdravlja, bolnicama i sl. Pa tamo ima na hiljade nepotrebnih radnika. Kad se prisile da plaćaju osiguranje oni koji su na birou, a voze auta od 100 000 KM. A kolka je plata tek u FZ MIO-PIO, to bolje da ne znate....
Niste vi "konzistentni",nego Novalicu moras donijeti novi "zakon o radu",jer bez njega nema MMF transe,a samim tim ni plata policiji koja te cuva i javnom sektoru koji za tebe glasa.Foliraj svoju zenu a ne ovi bijedu i sirotinju.
Predsjedniku Udruženja poslodavaca firmu na čijem je čelu pretresa SIPA. Da, odviše ste konzistetni. Hvala Bogu na kupljenoj avio karti u jednom smjeru za juni, 3000 KM je pristojna udaljenost od svih vas "poslodavaca" i vlastodržaca.
bla bla bla.....sve po starom