BiH
23

Učesnicima Programske konvencije SDP-a uručen materijal sa 15 poruka

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Programska konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) počela je u Sarajevu, a bit će predstavljeni budući politički pravci djelovanja Stranke.

Tokom Konvencije bit će prezentirano ono što je urađeno u vremenu od kako je SDP preuzeo dio vlasti te dogovorene planirane aktivnosti za naredni period, do predizbornog procesa, kao i predložene smjernice za izborni proces.

Članovi SDP-a na čelu sa predsjednikom te političke partije Zlatkom Lagumdžijom jučer su na pres-konferenciju u Sarajevu kazali da će se na Konvenciji promovirati brošura koja je napravljena za delegate Konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da će Programska konvencija biti iskorištena da članstvu i građanima BiH predstave šta su sve zatekli kad su, zahvaljujući osvojenih 17 posto glasova, ušli u vlast na različitim nivoima.

Također, učesnicima Konvencije bit će uručen materijal sa 15 jasnih poruka, gdje je, između ostalog, istaknuto da su tokom mandata povećane penzije za pet posto, te omogućena kontrola bh. zračnog prostora, čime su ušteđeni milioni KM.

Skup je počeo obraćanjem članova SDP-a sa svih nivoa.

Programska konvencija se održava u dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturno-sportskom centru Skenderija.

SDP