BiH
43

SDP najavio Programsku konvenciju sutra u Sarajevu

FENA
Programska konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) bit će održana sutra u dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturnom-sportskom centru "Skenderija" uz učešće više hiljada delegata koji dolaze iz različitih dijelova BiH.
Foto: FENA
Foto: FENA

Tim povodom danas su članovi SDP-a na čelu sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom održali pres-konferenciju u Sarajevu.

"Na konvenciji sutra će se promovirati brošura, koja je napravljena za delegate konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini. Programsku konvenciju iskoristit ćemo da našem članstvu i građanima BiH predstavimo šta smo sve zatekli kada smo, zahvaljujući osvojenih 17 posto glasova, ušli u vlast na različitim nivoima", rekao je na pres-konferenciji Lagumdžija.

Također, učesnicima konvencije bit će uručen materijal sa 15 jasnih poruka, gdje je, između ostalog, istaknuto da su tokom mandata povećane penzije za pet posto, te omogućena kontrola bh. zračnog prostora, čime su ušteđeni milioni KM.

U četiri godine izgrađeno je 65 novih km autoputa, a do kraja mandata bit će izgrađeno 102 km.

Foto: FENA
Foto: FENA

"Programska konvencija prije svega govori o svim oblastima u kojima smo prije tri godine izašli na izbore pred građane BiH. Želimo da ljudima u BiH, u svim onim oblastima gdje su bili prisutni i učestvovali ljudi iz SDP-a, precizno kažemo šta smo zatekli, šta smo konkretno uradili i šta je to što planiramo uraditi u narednom periodu", naveo je Lagumdžija.

U 2014. godini, SDP će, kaže, završiti započeti posao oko izgradnje autoceste i osigurati nastavak gradnje u 2015. godini.

Također, završit će procedure i otpočeti investicije u energetski sektor, gdje je visina investicija oko 2 milijarde KM.

"Na konvenciji ćemo pozvati sve stranke i lidere umjesto nametanja ko će više obećati da se u narednih sedam mjeseci takmičimo u odgovornosti prema građanima i osiguravanju rješenja za njihove životne probleme", poručio je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a na pres-konferenciji, koja je bila posvećena Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH).

SDP