{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Pozivamo stranke da se takmičimo u odgovornosti prema građanima

F
29.3.2014. u 10:55
2
89
Lagumdžija: Pozivamo stranke da se takmičimo u odgovornosti prema građanima
2
Lagumdžija: Pozivamo stranke da se takmičimo u odgovornosti prema građanima
Zlatko Lagumdžija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Programska konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) bit će održana danas u dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturnom-sportskom centru "Skenderija" uz učešće više hiljada delegata koji dolaze iz različitih djelova BiH.
Tim povodom jučer su članovi SDP-a na čelu sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom održali i pres-konferenciju u Sarajevu.

"Na konvenciji će se promovirati brošura, koja je napravljena za delegate konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini. Programsku konvenciju iskoristit ćemo da našem članstvu i građanima BiH predstavimo šta smo sve zatekli kada smo, zahvaljujući osvojenih 17 posto glasova, ušli u vlast na različitim nivoima", rekao je na pres-konferenciji Lagumdžija.

Također, učesnicima konvencije bit će uručen materijal sa 15 jasnih poruka, gdje je, između ostalog, istaknuto da su tokom mandata povećane penzije za pet posto, te omogućena kontrola bh. zračnog prostora, čime su ušteđeni milioni KM.

U četiri godine izgrađeno je 65 novih kilometara autoputa, a do kraja mandata bit će izgrađeno 102 km.

"Programska konvencija prije svega govori o svim oblastima u kojima smo prije tri godine izašli na izbore pred građane BiH. Želimo da ljudima u BiH, u svim onim oblastima gdje su bili prisutni i učestvovali ljudi iz SDP-a,precizno kažemo šta smo zatekli, šta smo konkretno uradili i šta je to što planiramo uraditi u narednom periodu", naveo je Lagumdžija.

U 2014. godini, SDP će, kaže, završiti započeti posao u vezi sa izgradnjom autoceste i osigurati nastavak gradnje u 2015. godini.

Također, završit će procedure i otpočeti investicije u energetski sektor, gdje je visina investicija oko 2 milijarde KM.

"Na konvenciji ćemo pozvati sve stranke i lidere umjesto nametanja ko će više obećati da se u narednih sedam mjeseci takmičimo u odgovornosti prema građanima i osiguravanju rješenja za njihove životne probleme", poručio je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a, na pres-konferenciji, koja je bila posvećena Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: