{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici iz Doboj-Istoka pokazali najbolje poznavanje pravosudnog sistema BiH

F
19.4.2014. u 15:02
342
11
Učenici iz Doboj-Istoka pokazali najbolje poznavanje pravosudnog sistema BiH
342
Tim učenika Mješovite srednje škole Doboj-Istok, koji su činili Amina Zahirović, Said Bačinović i Nasiha Maleškić, a pod vodstvom profesorice Vesne Imširović, pobjedio je na 4. regionalnom takmičenju o poznavanju bh. pravosudnog sistema koje je održano danas u Prvoj gimnaziji u Sarajevu.
Koordinatorica projekata Mediacentra Sarajevo Maida Muminović izjavila je za Fenu da su na današnjem takmičenju učestvovala 52 tima iz Visokog, Hadžića, Doboj-istoka i Sarajeva.

"Prva tri regionalna takmičenja održana su u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, a naredno će biti održano u Istočnom Sarajevu. Pobjednici regionalnih takmičenja će učestvovati na finalnom takmičenju koje će biti održano u maju u Sarajevu", istakla je Muminović.

Žiri su činile sutkinje Općinskog suda u Sarajevu Sanela Rondić i Silvana Brković-Mujagić.

Učešće u takmičenju prilika je za učenike i učenice da nauče više o pravnom sistemu BiH i mehanizmima vladavine prava u BiH, te osvoje vrijedne nagrade.

Kviz takmičenje realizira Mreža pravde BiH, a nosioci aktivnosti su Udruženje sudija BiH, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH i Fondacija Mediacentar Sarajevo.

Podršku takmičenju pružila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: