{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučki gimnazijalci pobijedili na takmičenju o poznavanju pravosuđa BiH

F
5.4.2014. u 17:26
25
2
Banjalučki gimnazijalci pobijedili na takmičenju o poznavanju pravosuđa BiH
25
Banjalučki gimnazijalci pobijedili na takmičenju o poznavanju pravosuđa  BiH
Banjalučki gimnazijalci pobijedili su danas na drugom regionalnom takmičenju o poznavanju pravosudnog sistema BiH.
Domaćin drugog regionalnog takmičenja o poznavanju pravosudnog sistema BiH za srednjoškolce bila je upravo Gimnazija Banja Luka.

Na takmičenju su učestvovala 23 tima iz Banje Luke, Bihaća, Velike Kladuše, Doboja, Ključa, Novog Grada, Kneževa, Drvara i Čelinca.

Pobjedu je odnio tim učenica Gimnazije Banja Luka u sastavu: Romanela Lajić, Anđela Radovanović, Mariana Dragaš, pod vodstvom profesorice Tatjane Jurić.

Nakon Banje Luke i Tuzle, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, Mediacentar i Udruženje sudija BiH nastavljaju sa realizacijom projekta „Upoznajmo pravosuđe BiH“ kroz događaje u Mostaru, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, nakon čega očekujemo finalno takmičenje krajem maja na kojem će se okupiti pobjednici pet regionalnih takmičenja.

Članice žirija na današnjem takmičenju bile su sutkinje Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Banjoj Luci, Sanela Rondić, Biljana Sabljić i Biljana Vučetić.

"Iznenadilo me je veliko interesovanje za takmičenje kao i spremnost kandidata da se sa jako malim iskustvom u pravno materiji adekvatno pripreme i izlože naučeno. Nadam se da će posljedica ovog iskustva biti povećano interesovanje učenika za pravni sistem BiH", kazao je Nebojša Glišić, koordinator Inicijative mladih za ljudska prava u Banjoj Luci.

Kviz takmičenje realizuje Mreža pravde BiH, a nosioci aktivnosti su Udruženje sudija BiH, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH i Fondacija Mediacentar Sarajevo.

Ovo takmičenje je omogućeno uz podršku američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: