Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjači je onaj transparent: NEKO PIJE OD RADOSTI, NEKO OD TUGE... A MI OD RANOG JURA... :)
Ako vam je ovo krkanluk i seljakluk, što onda svi slavite 1. maj, to vam je skoro na isti fazon...kakvih sve debila ima..ccc
Ma sve sami iskompleksirani tipovi ovo omalovažavaju. Nije to moj druže sjelo u prirodu, proveselilo se i pošteno zasmijalo... nikad. Naša posla... samo negativa. Al šta ćeš... svašta u Božijoj bašti. :)
bljak
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Samo nek se fešta, pozdrav iz grada ispod Trebevića!
Za vas koji negativno ovo komentarisete, zelim vas upoznati prvo sta je ovo. Ja sam rodjeni zenicanin i slavim nasu Cimburijadu godinama, a to znaci da slavim dolazak proljeca koje simbolizira budjenje, pocetak neceg novog. Ovo je spontano, tj. raja se skupi i slavi proljece i to tradiocionalno uz cimbur. Ako je to seljakluk ili sta vec kako ovdje pisete, molim vas da onda bilo koje okupljanje raje da nesto proslave isto tako nazovete seljaklukom. Lijep pozdrav svima i poziv svima da dodju u Zenicu i s pravom rajom i proslave Cimburijadu
bravo seljaci uspjeli ste u zivotu
Heeej 50. godišnjica ove manifestacij, svaka čast Zeničanima jedino tu promocijiu malo pojačajte.
Jest ljepo napravit cimbur pa zalit po janjetu eh prava cimburijada
.
Sve su ovo -jajani-....!
odmah da kazem,iz zenice sam,rodjen,i odrastao u centru grada...a zadnjih 5,6 godina ova cimburijada je postala toliko seljasta,vaser seoski,korida,samo jos fale bikovi..fuj fuj fuj,seljaci su i ovo uspjeli syebat...a sad ce minusi od novopecenih gradjana zenice koji su i unistili ovo...samo daj.. :)
Dino brate sta ces kad smo im dopustili da nas sjebu i rasele
Dragi Dino. Čovjekov najveći neprijatelj je neznanje. Prvi ajet objavljen Poslaniku Muhammedu salAllahu alejhi ve sellem bio je "Čitaj, u ime Gospodara tvoga koji stvara," (96. Sura Al-Alaq, 1.ajet). Kako to da se "čimburijada" održava svake godine na isti dan kad se u Iranu obilježava iranska nova godina (nevruz)?! Neki to zovu čimburijada, neki to zovu obilježavanje dolaska proljeća, ali je nepobitna činjenica da ova proslava (kako god da je zvali) pada na dan kad šije obilježavaju perzijsku novu godinu, koja se kod njih još naziva i sunčevom godinom. Zašto da mi obilježavamo praznik vatropoklonika?!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Nekom olimpijada, nekom čimburijada :-)
Olimpijada je prošlost, čimburijada je vječnost :)
p e k s i n l u k. FUJ
Stara koka dobar čimbur.....
Chimburland to je sada in, to je sada trend.. Pushite ga dushmani..
Ko god ima nesto proti cimburijade neka mi lagahno sjedne na jaja. Škutori i škije neka pojedu specijalitet dana KUHAROVA JAJA SA KOBASICOM između. Pozdrav od Tuzlaka.
Dobra jaja....:D domaća izgleda.
rigorice brineš me :))) ako ne pričaš o guzicama na izvrat onda su jaja tema :-D hahahahaha :*
Pa.... jaja su tema ;) Gde je gza na izvrat???? :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
S`ovakvom pameti nikad do promjena.