Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Puno jaci zemljotres nego u Albaniji, a nije ni blizu smrtonosan. Neke zgrade srusene, nekima nista. Valjda je do gradnje i armature.
Poštovani i bratski turski narode i gradjani, s velikom tugom i žaljenjem smo primili vijest o tragičnom zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju. U našim molitvama i mislima smo s turskim narodom. Vama, turskom narodu, a posebno porodicama stradalih, izražavamo najiskrenije saučešće, a povrijeđenima želimo što brži oporavak. Bošnjaci sa tugom i bolom su docekali ovu tužnu i tragičnu vijest i veoma smo žalosni i bolom skrhani.
Allahu pomozi
Sa žaljenjem smo primili vijest o katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio istočne dijelove Turske, a naročito o izgubljenim ljudskim životima. Vama, prijateljskom turskom narodu, a naročito porodicama poginulih upućujemo izraze iskrenog saučešća. Uzdamo se u Boga dragog i institucije vaše države da će uraditi sve što je neophodno da spase sve ugrožene i saniraju posljedice ove katastrofe. U molitvama i mislima smo uz turski narod.